Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı
Mahinur Özdemir GÖKTAŞ
T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı

1982 yılında Brüksel’de doğan Mahinur Özdemir Göktaş, lisans ve yüksek lisans eğitimini Université Libre de Bruxelles Ekonomi, Siyasal ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde tamamladı. Siyasi kariyerine Bürüksel’de başlayan Göktaş kadın istihdamı, kadın girişimciliği, kadına karşı şiddet, aile içi şiddet ve fırsat eşitliği, çevre ve şehircilik konularında çalışmalar yürüttü. Ayrımcılık ve İslamofobi ile mücadelede de aktif rol üstlendi. Ürdün Kraliyet İslami Strateji Araştırmalar Merkezi tarafından “The Muslim 500” listesinde 3 yıl üst üste yer alan Göktaş, New Arabic Woman Forum tarafından “Öncü ve Örnek Kadın Ödülü”ne, 2019 yılında da Kral Leopold Devlet nişanına layık görüldü. Türkiye’nin Kuzey Afrika’daki ilk kadın büyükelçisi olarak Cezayir’de görev alan Mahinur Özdemir Göktaş, 4 Haziran 2023’te Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak göreve başladı.

 

İdare Meclisi Üyeler
Hamza CEBECİ
Darülaceze Başkanı

1953 Düzce Gümüşova doğumlu Hamza Cebeci, Almanya Dortmund’da makine mühendisliği ve mimarlık eğitimini tamamlayarak yüksek mimar olarak mezun oldu. 4 kız çocuğu babasıdır. Darülaceze Başkanı ve Cumhurbaşkanı Danışmanıdır.

 


Necmettin BİLAL ERDOĞAN
İdare Meclisi Üyesi

1981’de İstanbul’da doğan Necmettin Bilal Erdoğan, 1999 yılında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden dereceyle mezun olmuş, Indiana Üniversitesi’ni 2002 yılında siyaset bilimi ve ekonomi alanlarında ayrıcalıklı dereceyle tamamlamıştır. 2004 yılında Harvard Üniversitesi, Kennedy School of Government’ta kamu yönetimi alanında yüksek lisans derecesini almıştır. Dünya Bankası’nda uzman olarak görev almış olan Erdoğan, ticari çalışmalarının yanında; Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanlığı, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı, Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği, İlim Yayma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2015 yılından itibaren kurucusu olduğu İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekilliği görevlerini sürdürmektedir. Necmettin Bilal Erdoğan, 2017 yılından bu yana Darülaceze İdare Meclis üyelisi olarak görev almaktadır.

 


Fuat KULAÇOĞLU
İdare Meclisi Üyesi

1961 yılında Erzurum’da doğan Fuat Kulaçoğlu, eğitimini Erzurum Atatürk Üniversitesi İngilizce Öğretmenliğinden mezun olarak tamamladı. 2002 yılında başladığı ve pek çok kademede görev aldığı siyasi çalışmalarının yanı sıra Fuat Kulaçoğlu özel sektörde turizm, inşaat, gayrimenkul, otomotiv, gıda ve enerji alanlarında uzun yıllardır ticari faaliyetler gösteren şirketlerde yönetim kurulu başkanlıkları yapmaktadır. 2013 yılında İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Komite üyeliğine seçilen Kulaçoğlu, daha sonra İstanbul Ticaret Odası adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurul Delegeliğine getirilmiştir.

 


Namık AYHAN
İdare Meclisi Üyesi

1962 Yozgat doğumlu olan Namık Ayhan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamlamıştır. 1988 yılında kurmuş olduğu Ayhan Hukuk Bürosunun yöneticisi olup, Serbest Avukat olarak çalışmaktadır. 1999-2004 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve Hukuk Komisyonu Başkanlığı, 2004-2009 yılları arasında İstanbul İl Genel Meclis 1. Başkan Vekilliği görevlerinde bulunmuştur. Uluslararası Vuslat Derneği Yüksek İstişare Kurulu üyeliği ve Bezmiâlem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği yapan Namık Ayhan 2016 yılından bu yana Darülaceze İdare Meclis Üyesi olarak görev üstlenmektedir.

 


Abdülhamit Kayıhan OSMANOĞLU
İdare Meclisi Üyesi

Sultan 2. Abdülhamid Han’ın 4. kuşaktan torunudur. Babası Harun Osmanoğlu Efendi’dir. Sürgün sonrası Türkiye’de doğan ilk hanedan üyesidir. Tekstil sektörü ile ilgili aile şirketinin başında bulunan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, 2012 yılından bu yana Darülaceze İdare Meclis Üyesidir.

 


Tayyip YAŞAR
İdare Meclisi Üyesi

Tayyip Yaşar, 1983 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Kurucu ortağı olduğu Sırdaş Yeminli Mali Müşavirlik Anonim Şirketinde mesleğini sürdüren Tayyip Yaşar, 2013 yılında “Bağımsız Denetçi” unvanını, 2014 yılında da “Sorumlu Denetçi” unvanını almaya hak kazandı. İstanbul Birlik Vakfı uhdesinde kurulan “Meslekte Birlik Grubu” kurucularından olan Tayyip Yaşar, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denetim Kurulu Başkanı, 2012 yılından bu yana da Darülaceze Başkanlığı, İdare Meclisi Üyesidir.

 


Mehmet Naci TOPSAKAL
İdare Meclisi Üyesi

Trabzon doğumlu olan Mehmet Naci Topsakal, daha öğrencilik yıllarında ticaret hayatına atılmıştır. Babasının kurduğu Yeni Yapı İnşaat’ta uzun yıllar görev alan Topsakal halen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev almaktadır. Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanıdır aynı zamanda Haliç Kongre Merkezi’nin de müteahhididir.

 


Yücel YILMAZ
İdare Meclisi Üyesi

1975 yılında Almanya’da dünyaya gelen Yücel Yılmaz, lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde, yüksek lisansını İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Yönetim Kurulu Üyesi olan Yücel Yılmaz ayrıca dokuz bölge teşkilatından birisi olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın Eş Başkanlığı’nı yürütmektedir. Yücel Yılmaz 2019 yılında seçildiği Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

 


Hilmi TÜRKMEN
İdare Meclisi Üyesi

1973 Trabzon doğumlu olan Hilmi Türkmen, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlamıştır. 1996 yılında serbest avukat olarak Üsküdar’da mesleğe başlayan Türkmen, 1992 yılından itibaren aktif siyaset hayatının içerisinde yer almıştır. 2004 – 2014 yılları arasında Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenen Hilmi Türkmen, 2014 yerel seçimlerinden bu yana Üsküdar Belediye Başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.

 


Aziz TORUN
İdare Meclisi Üyesi

1950 Erzincan doğumlu olan Aziz Torun, eğitimini 1975 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi›nden mezun olarak tamamlamıştır. 1976-1982 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda iş müfettişliği yapmış olan Torun, 1982’de görevinden ayrılarak iş hayatını özel sektörde sürdürme kararı almış, inşaat ve gayrimenkul piyasasında faaliyete geçerek Torunlar Şirketler Topluluğu kurmuştur. Aziz Torun, halen Torunlar Şirketler Topluluğundaki şirketlerde Yönetim Kurulu Üyeliklerini ve Torun Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde Yönetim Kurulu Başkanı görevlerini sürdürmektedir.

 


Sinan AKSU
İdare Meclisi Üyesi

1980 yılında Ankara’da doğan Sinan Aksu, 2002 yılında Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun olmuştur. Meslek hayatına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde başlayan Aksu, sırasıyla Milletvekili Danışmanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı, Başbakan Müşavirliği, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü yapmıştır. 2018-2023 yılları arasında Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Aksu, 2 Şubat 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Vakıflar Genel Müdürü olarak atanmıştır.

 


Dr. Bülent KATKAK
İdare Meclisi Üyesi

1953 yılında İstanbul’da doğan Dr. Bülent Katkak, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nün ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı’nda Klinik Psikoloji doktorası yapmıştır. 1988 yılından günümüze kadar kültür, sanat ve turizm sektöründe öncü ve yenilikçi fikirleriyle tanınan Katkak, Eman turizm kurucu ortağıdır. 1994 yılında Turizm ve Seyahat Acenteleri Vakfı’nda denetçi olarak görev yapan Katkak, halen Fenerbahçe Spor Kulübü Üyesi, Turizm ve Seyahat Acenteleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve 2012 yılından itibaren de Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

 


Ziya Altan ELMAS
İdare Meclisi Üyesi

1969 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ziya Altan Elmas, eğitimi 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde tamamlamıştır. Mezun olduğu yıl sektör öncülerinde olan Sur Yapı firmasını kuran Ziya Altan Elmas, KONUTDER’in de kurucuları arasındadır. Günümüzde Sur Yapı ve KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. Pek çok alana hitap eden başarılı projelere imza atan Ziya Altan Elmas, aynı zamanda Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nde de mütevelli heyeti üyesidir.

 


Azra AKIN
İdare Meclisi Üyesi

1981 yılında Hollanda’nın Almelo kentinde dünyaya gelen Azra Akın, Eğitimini Hollanda’da tamamlamış okul hayatı boyunca bale, resim, müzik gibi çeşitli sanat dallarında eğitim görmüştür. 2002 yılında Türkiye Güzellik Yarışması’nda (Miss Turkey) birinci olmuş, ardından katıldığı Dünya Güzellik Yarışması’nda da (Miss World) birinci seçilmiştir. Uzun yıllar modellik yapan Azra Akın, Almanya, İngiltere, ABD gibi pek çok ülkeye giderek defilelere katılmış, pek çok moda çekimine modellik yapmış, reklamlarda, televizyon dizilerinde ve sinema filmlerinde oynamıştır.

 


Tamer KARADAĞLI
İdare Meclisi Üyesi

1967 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Tamer Karadağlı, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Sahne ve Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde tamamlamıştır. Kariyerine 1992 yılında Türkiye’de klasik yapımlar arasına giren Ferhunde Hanımlar dizisi ile başlayan Karadağlı, bin 200 bölüm süren bu yapımın ardından onlarca televizyon, sinema filmi, reklam, tiyatro oyunu ve dijital platform yapımlarında rol almıştır. Üniversite yıllarında başladığı seslendirme çalışmalarını sürdüren Karadağlı aralarında pek çok dünya yıldızının dublajlarının da olduğu yüzlerce seslendirme projesinde yer almıştır. Tamer Karadağlı Ağustos 2023’te Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanmıştır.

 


Ömür AKKOR
İdare Meclisi Üyesi

1975 yılında Kilis’te doğan Ömür Akkor, Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olmuştur. Son 25 yılını Türk mutfağı üzerine çalışmalar yaparak geçiren Ömür Akkor, 81 ili gezerek “Türk mutfağı için 2 yüz elli bin km” projesiyle Türk mutfağının saklı kalan hazinelerini gün yüzüne çıkarmış, Anadolu ve Türk mutfağını anlatan 26 adet kitap ve 200’den fazla makaleyi kaleme almıştır. Bu kitaplardan bazıları, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nde “Gastronomi Ödülü”ne, dünyaca ünlü yemek kitapları yarışması Gourmand Cookbook Awards’da da, ‘Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı’ ödülüne layık görülmüştür. Ömür Akkor, Zennup 1884 isimli restoranın kurucu şefi olmakla birlikte, Kahramanmaraş›ta meydana gelen depremin ardından bölgede depremzedeler için Yeniden Hayat isimli bir restoran kurmuştur.

 


Osman ARSLAN
İdare Meclisi Üyesi

1971 yılında Ankara’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Arslan, 1995 yılında Ziraat Bankası’nda göreve başladı. 1998-2004 yılları arasında çeşitli özel sektör bankalarında yöneticilik yaptı. 2004-2012 yılları arasında Türkiye Halk Bankası AŞ’de sırasıyla Bölüm Müdürü, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Arap Türk Bankası’nda Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. Mart 2012 tarihinden itibaren Finansal Yönetimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Ocak 2013 tarihinden itibaren Uluslararası Bankacılık ve Ortaklıklar Genel Müdür Yardımcısı, Ağustos 2014 tarihinden itibaren de Bilgi Teknolojileri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak Ziraat Bankası’ndaki görevlerine devam etti. Şubat 2015- Haziran 2017 arasında Ziraat Katılım Bankası AŞ’de Kurucu Genel Müdürlük görevini yürüten Osman Arslan, 8 Haziran 2017 tarihinden itibaren Türkiye Halk Bankası AŞ’de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.


Daimi Heyet

Daimi Heyet, Nizamname’nin 8. maddesi doğrultusunda Başkan veya görevlendireceği bir Başkan Yardımcısı’nın başkanlığında aşağıdaki kişilerden oluşur;

1 .Başkan

2. Başkan Yardımcısı

3. Baştabip

4. Mali İşler Başkan Yardımcısı

5. Eczacı

Daimi Heyet’in Toplantı ve Çalışma Esasları: Daimi Heyet haftada en az bir defa toplanır. Haftanın hangi gün ve saatinde toplanacağı ilk Daimi Heyet toplantısında kararlaştırılır.

Daimi Heyet’e Başkan veya Başkan Yardımcısı’nın görevlendireceği Birim Amiri başkanlık

eder. Daimi Heyet’te kararlar oy çokluğu ile alınır. Çekimser oy kullanılmaz. Her üye bir oy hakkına sahiptir. Eşitlik halinde Daimi Heyet Başkanı’nın oyu iki oy olarak sayılır.

Daimi Heyet’te alınan kararlar ve kararlara muhalefet, gerekçeli olarak karar defterine işlenir. Anılan defter arşive teslim edilinceye kadar, İdari İşler Başkan Yardımcılığı’nın zimmetinde tutulur.

Daimi Heyet’in gündemi İdari İşler Başkan Yardımcılığı’nca hazırlanır ve sekreterlik görevi de aynı birim tarafından yürütülür.

Gerektiğinde Daimi Heyet, olağanüstü toplantıya çağrılabilir.

Daimi Heyet’in Görevleri : Daimi Heyet Nizamname’nin 9. maddesinde belirtilen görev ve sorumluluklarını aşağıda açıklanan şekilde yerine getirir;

Görevleri;

a) Başkan tarafından istişare edilmek için havale edilecek ve verilecek konuları görüşüp karara bağlamak,

b) Darülaceze’nin yiyecek, ısıtacak, giyecek, ilaç, teçhizat gibi bilcümle lüzumlu maddelerini arttırma ve eksiltme veya lüzumuna göre satınalma suretiyle temin etmek,

  1. Darülaceze hizmetlerinin genişletilmesi ve daha etkin kılınmasını sağlamak.
  2. İdare Meclisi’nin kararları doğrultusunda Darülaceze Müessesesi’nin varidatının arttırılmasına yarayacak hususların araştırılması ile ilgili çalışmalar yapılması konusunda gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak,

e) Darülaceze Müessesesi’nin sahip olduğu ve ileride sahip olacağı taşınır ve taşınmaz malların verimli bir şekilde değerlendirilmesi hususunda gerekli tedbirleri almak,

f) Darülaceze Müessesesi’nin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malların ve önem arz eden taşınır malların verimli bir şekilde değerlendirilmesi amacıyla, bu mallar üzerinde yapılacak hukuki işlemler için İdare Meclisi’nden yetki almak.

g) Darülaceze Müessesesi’nin mülkiyetinde bulunan gayrimenkullerin verimli bir şekilde değerlendirilmesi amacı ile kat karşılığı inşaat hususunda karar almak ve kat karşılığı inşaat sözleşmelerini akdetmek,

  1. Başkanlığın yıllık bütçe teklifini hazırlayarak İdare Meclisi’ne sunmak,

I) Belli miktarları aşan ve Başkanlığı ilgilendiren hukuki ihtilafların halledilmesine ilişkin karar ittihaz etmek üzere İdare Meclisi’nden yetki almak,

  1. Darülaceze Başkanlığı’na ait binaların bakım, onarım, tadilat ve restorasyonu ile ilgili kararları almak,
  2. Başkanlığın şenlik, kutlama ve diğer sosyal faaliyetleri ile ilgili çalışmalarını belirli bir takvime bağlamaktır.
İdare Meclisi

İdare Meclisi Darülaceze Nizamnamesi’nin 10. maddesine göre üye sayısı 7’den az olmamak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca tayin edilecek kişilerden oluşur. Bu maddede belirtilen görev ve sorumluluklarını yerine getirir.

İdare Meclisi’nin Toplantı ve Çalışma Esasları: İdare Meclisi, “İdare Meclisi Toplantı ve Çalışma Esasları Hakkındaki Yönerge” hükümleri çerçevesinde toplantı ve çalışmalarını yapar.

DARÜLACEZE İDARE MECLİSİ ÇALIŞMA ESAS ve USULLERİ HAKKINDA YÖNERGE

AMAÇ ve KAPSAM :

MADDE 1: Bu yönerge, Darülaceze İdare Meclisi’nin çalışma esas ve usullerini belirlemek amacıyla düzenlenmiştir.

KANUNİ DAYANAK :

MADDE 2: Bu yönerge Darülaceze Nizamnamesi’nin 10. maddesi ve geçici 24. maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

TANIMLAR :

MADDE 3: Bu yönergede geçen deyimlerden,

Meclis : İdare Meclisini,

Başkan : Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nı,

II. Başkan : Darülaceze Nizamnamesinin 11. maddesine göre Aile ve Sosyal Hizmetler

Bakanı tarafından atanan İdare Meclisi Üyesini,

Üye : Darülaceze İdare Meclisi Üyelerini,

Kurum : Darülaceze’yi,

Kurum Başkanı : Darülaceze Başkanı

OLAĞAN TOPLANTILAR :

MADDE 4: Meclis, her yılın ilk oturumunda tespit edeceği günlerde kurumda toplanır.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTILAR :

MADDE 5 : Başkan veya II. Başkan lüzum gördüğü takdirde gün ve saatini belirterek Meclisi olağanüstü toplantıya çağırabilir.

Ayrıca, Meclis üyelerinden üçte birisi, gerekçeli olarak Meclisin olağanüstü toplanmasını isterlerse, bu isteğini yazılı olarak Başkana bildirir. Başkan tarafından uygun görülmesi halinde olağanüstü toplanılır.

Bu toplantıda, çağrıda belirtilen konulardan başka bir şey görüşülemez.

TOPLANTI GÜNDEMİ ve ÇAĞRI USULÜ :

MADDE 6:

a) Kurumun işleyişi ile ilgili olan ve Darülaceze Nizamname’sinin 10. maddesi gereği “İdare Meclisi”nde görüşülmesi gereken konular “Darülaceze Başkanı” tarafından İdare Meclisi Başkanı olan Bakan veya Bakan tarafından atanan II. Başkan’atoplantı tarihinden en az üç gün önce yazılı olarak sunulur. Başkan veya II.Başkan tarafından İdare Meclisinde görüşülmesi uygun görülen konular gündeme alınır.

b) İdare Meclis Başkanı tarafından havale edilmeyen konular Mecliste görüşülmez.

c) Belirlenen gündem konuları varsa ekleriyle birlikte üyelere fax’la, telefonla veya elden toplantıdan en az bir gün önce bildirilir.

TOPLANTI ve KARAR USULÜ :

MADDE 7:

a) İdare Meclisi; üyelerinin yarıdan bir fazlasının katılımı ile toplanır. Toplantıda çoğunluk sağlanamazsa gündemde bulunan konular bir sonraki toplantıda görüşülür.

Gündeme geçilmeden önce Mecliste görüşülecek konular Darülaceze Başkanı tarafından okunur.

b) Gündemin sırasında değişiklik yapılması veya Darülaceze Nizamname’sinin 10. maddesinde İdare Meclisi görevlerinden sayılan konularda Meclis üyeleri öneride bulunmaya yetkilidirler.

Ancak bu önerinin gündeme alınması toplantıya başlanmadan önce yazılı olarak başkana müracaat edilmesi ve meclisin çoğunluğunun gündeme alınmasının kabulü kararıyla mümkündür.

c) Gündeme geçilerek konular sırasıyla görüşülmeye başlanır.

Görüşmelerde konuşmak için önceden başkandan söz istenmesi gerekir.

d) Kararlar, toplantıda hazır bulunan üyelerin çoğunluğu ile alınır. Oyların eşitliği halinde Başkan’ın oyu çift oy sayılır.

TUTANAK DÜZENLENMESİ ve KARAR YAZILMASI :

MADDE 8:

a) İdare Meclisi görüşmeleri, açılıştan bitinceye kadar Kurum Başkanı tarafından görevlendirilen bir personel tarafından tutanağa geçirilir.

Gizlilik gerektiren konularda İdare Meclisi kendi üyeleri arasından birisini tutanak düzenlemekle görevlendirebilir.

Tutanak düzenlenmesinde teknik araçlardan faydalanmak mümkündür.

b) Karar “İdare Meclisi Karar Defterine” ve “A 4 kağıdına” yazılır. Karar defteri ile A 4 kağıdı üyeler tarafından imzalanır.

Karara muhalif olan üye muhalefet şerhini belirterek imzalamak zorundadır.

e) İdare Meclisi Üyelerinin her birine çoğaltılan kararlardan bir örnek (fotokopi) verilir.

d) Karar, imzaların tamamlanmasından sonra Darülaceze Başkanı tarafından Bakan’ın onayına sunulur.

f) İdare Meclisi Karar Defterinin yazımı, muhafazası alınan kararların ilgili birimlere tebliği ve muhafazasından, İdare Meclisinde ihtiyaç duyulan bilgi ve belgeleri temin etmekten Darülaceze Başkanı’nın görevlendireceği personel sorumludur.

Gerekirse bu işlemleri yürütmek üzere Darülaceze Başkanı tarafından yeteri kadar personel görevlendirilir.

DİĞER HUSUSLAR :

MADDE 9:Bu yönergede belirtilmeyen hususlarda Başkanın emrine göre hareket edilir.

YÜRÜRLÜK :

MADDE 10:Bu yönerge, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı onayı tarihinden itibaren yürürlüğe girer.

YÜRÜTME :

MADDE 11:Bu yönerge hükümlerini Başkan (Bakan) veya adına II.Başkan yürütür.

Başkanlığa Bağlı Birimler

Özel Kalem Müdürü’nün görevleri şunlardır:
a) Başkanın çalışma programını düzenlemek,
b) Başkanın resmî ve özel yazışmalarını, protokol ve tören işlerini düzenlemek ve
yürütmek,

c) Başkanın ziyaret, davet, karşılama, uğurlama, ağırlama ve bayramlarla ilgili hizmetlerini düzenlemek ve koordine etmek,
d) Başkan tarafından verilen benzeri görevleri yapmaktır.

Kendisine verilen görevin gereği gibi yapılmasından Başkana karşı sorumludur.

Görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır:

1) Bakanlık ve Kurum tarafından belirlenen kalite ve hizmet standartlarına uygun olarak, sağlık hizmetini etkin ve verimli sunmak, bu konuda gerekli çalışmaları yürütmek, standartlara uygunluğu ölçmek, değerlendirmek ve gerekli eğitimleri planlayarak uygulamak.

2) Mevzuatı yakından takip ederek düzenlemeleri süratle uygulamaya koymak, sağlık tesisinde çalışanlara karşı şiddet konusunda gerekli tedbirleri almak, bu konudaki Bakanlığın beyaz kod gibi uygulamaların takibini yapmak, gerektiğinde hukuki korunma yollarının kullanılabilmesi amacıyla tedbirler almak.

3) Tıbbi hizmetlerin sunumu için gerekli olan kaynaklarının zamanında ve ihtiyaçlara uygun olarak karşılanması amacıyla gerekli tedbirleri almak, ihtiyaç planlamalarını yaparak, temini için gerekli çalışmaları yürütmek.

4) Kurum tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda performans değerlendirmesini yaparak, bu değerlendirmeye esas bilgilerin zamanında, eksiksiz ve doğru olarak Başkanlığa verilmesini sağlamak.

5) Sağlık tesislerindeki cihazların etkin kullanımını sağlamak, yenileme, tamir, bakım ve kalibrasyonlarının yapılmasını sağlamak, atıl kapasite oluşmasını engellemek.

6) Tıbbi hizmet ve tıbbi cihaz alımları ile ilgili ihtiyaç programlarının sağlık tesisi düzeyinde tespit ve planlanmasını yaparak teknik şartnamelerin hazırlanması ve benzeri işlemler için gerekli süreçleri yürütmek.

7) Olağan üstü hallerde uygulanmak üzere hazırlanan acil afet planlarının organizasyonunu ve ilgili birimlerle koordinasyonunu sağlamak.

8) Sağlık tesisinde staj alan öğrencilerin stajlarını yapmaları için gerekli düzenlemeleri planlamak, uygulaması ile denetimini yapmak.

9) Bütçe ve yatırım tekliflerini hazırlayarak Başkanlığa sunmak.

10) Başkanlık tarafından verilen diğer görevleri yapmak.

Başhekim Hasta ve Çalışan hakları ile güvenliği mevzuatı doğrultusunda, kanıta dayalı tıp, akılcı ilaç kullanımı, tıp etiği ilkeleri esas olmak üzere tıbbi hizmetlerin yürütülmesinden sorumlu olan Başhekimin görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır:

1) Teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesini sağlamak,

2) Tedavinin etkinliği ve hizmetlerin verimliliğine yönelik izleme, değerlendirme yapıp faaliyet raporu düzenlemek.

3) Tıbbİ hizmetlere yönelik kurul, konsey, komite ve komisyonların çalışma düzen ve usullerini belirlemek.

4) Tıbbi hizmet sunumu kapsamındaki uygulamaları izlemek, sonuçlarını değerlendirmek, gerektiğinde müdahale etmek ve sağlık hizmet sunumu için gerekli olan malzeme ve cihazların planlama ve ihtiyaç tespitini yaparak başkanlığa bildirmek.

5) Sağlık tesisinde verilen tıbbi hizmetlerle ilgili verilerin, aylık performans ve faaliyet raporlarının usulüne uygun olarak zamanında, doğru ve noksansız olarak başkanlığa aktarılmasını sağlamak.

6) Evde sağlık, toplum ruh sağlığı, palyatif bakım, rehabilitasyon hizmetleri gibi toplum temelli tıbbi hizmetlerin etkin bir şekilde sunumunu sağlamak.

7) Hastanelerdeki enfeksiyon kontrol komitesini kurmak, raporlarını inceleyerek, hastane enfeksiyonunun engellenmesi ile ilgili gerekli tedbirleri alınmasını sağlamak.

8) Ağız ve diş sağlığı tarama ve koruyucu hizmetlerin verilmesini sağlamak ve takip etmek.

9) Sağlık tesisinde verilen tıbbi hizmetlerin hasta ve çalışan hakları ile güvenliği, tıbbi etik ilke ve esaslarına göre yürütülmesi için gerekli tedbirleri almak.

10) Görev alanındaki personelin;i. Hizmet içi eğitimlerini planlamak ve uygulamak.ii. Nöbet, çalışma programı ve personel uyumunu düzenlemek için gerekli tedbirleri almak.iii. Hizmetin aksatılmadan sürdürülebilmesine yönelik birim içerisinde yetkilerini belirleyip, takip ve kontrolünü sağlamak.iv. Planlanma, yer değişikliği, görevlendirme gibi işlemlerini hastane yöneticisinin onayını alarak yürütmek.

Baştabibin, hizmetle ilgili konularda vereceği emirleri, yerine getirmekle yükümlüdürler. Baştabibin teklifi ile Müdür tarafından atanırlar. Baştabip yardımcısı birden fazla ise, Baştabip bunlar arasında görev bölümü yapar. Görevlerinden dolayı, Baştabibe karşı sorumludurlar.

Tek tabibin yetkisi dışında kalan hususlarda kişilerin sağlık durumları hakkında karar vermeye yetkili organlardır.Sağlık Kurulları’nın teşkili için en az üç ayrı dal uzmanının bulunması, varsa bu kurula iç hastalıkları, genel cerrah, göz, K.B.B., nöroloji, psikiyatri uzmanının dahil edilmesi zorunludur. Bu uzmanlardan herhangi birinin bulunmadığı hallerde bunun yerine veya çok çeşitli dal uzmanlarının bulunduğunda bunlara ilaveten kurula iştirak edecek diğer uzmanları Baştabip tespit eder. Kurul Başkanı Baştabiptir. Bulunmadığı zaman başkanlığı Baştabibin görevlendireceği bir üye yapar. Sağlık Kurulu kararları çoğunlukla alınır, eşitlik halinde kurul başkanının bulunduğu taraf çoğunluk kazanır.

1- Başhekimliğin görev alanıyla ilgili iş ve işlemleri yerine getirmek,

2- Sağlık hizmetleri görevlerinin usulüne uygun, zamanında ve düzenli olarak yürütülmesini sağlamak

3- Darülaceze Başkanlığı’na başvuran ve Darülaceze’de barınan sakinlerin, kuruma kabul işlemleri tamamlanana kadar geçen süre içerisinde, müdavi hekimin teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hususlarındaki önerileri dikkate alınarak hasta ve çalışan hakları, güvenliği ile memnuniyeti ilkeleri çerçevesinde hizmetlerin sunulmasını sağlamak.

4- Kurumun tıbbi, hizmetlerinin en üst düzeyde yürütülmesini sağlamak; bu konuda sağlık yönetimi ilkelerine uygun olarak bu hizmetleri planlamak, uygulamak, izlemek ve denetlemek,

5- Yataklı veya ayakta sağlık, eğitim ve destek hizmeti veren kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon içinde olmak; sunulan hizmetlerin niteliğinin ve kullanımının artmasını ve hizmet sunumunda gereksiz tekrarların önlenmesini sağlamak,

6- Sağlık personelinin, görev ve sorumlulukları doğrultusunda ve çalışma saatleri çerçevesinde hizmet vermelerini sağlamak ve aralarında gerekli işbölümünü gerçekleştirmek, hemşire ve hastabakıcıların vardiyalarını düzenlemek,

7- Hizmetlerin yürütülmesi için gerekli malzeme, araç ve gereç ihtiyacının belirlenmesini, talep edilmesini ve ilgili birimlerce temin edilmesini sağlamak,

8- Hizmetle ilgili kayıtların düzenli bir şekilde tutulduğunu kontrol ederek, zamanında değerlendirilmesini sağlamak,

9- Kurumda görev yapan sağlık memuru (laboratuvar teknisyeni), hemsire ve hizmetlilerin yaptığı hizmetlerden dolayı sorumluluğu altindaki personelin, bilimsel, teknik ve etik esaslara göre en üst düzeyde hizmet vermesini sağlamak,

10- Sorumlusu olduğu personele ilişkin işbölümü ve çalisma programını ilgili personel ile birlikte düzenli aralıklarla hazırlamak ve yetkili makamın onayına sunmak; yürütülmesini izlemek ve denetlemek,

11- Kurumda sunulan sağlık hizmetlerinin kaydedilmesi konusunda ,Eğitim Performans Birimi ile koordineli bir şekilde gerekli eğitim, takip ve denetim sorumluluklarını yerine getirmek,

12- Kurumun sağlık hizmetleri ile ilgili ihtiyaçlarını belirlemek,ivedi olarak temin etmek, verimli bir şekilde kullanılması ve korunması için gerekli önlemleri alınmasını sağlamak

13- Sağlık hizmetlerine bağlı tüm birimlerin genel tedavi ve bakım uygulamalarını denetlemek.

Darülaceze Başkanlığına başvuran kimsesiz Sakinlerin kabulünden ayrılış işlemleri tamamlanana kadar geçen süre içerisinde, müdavi hekimin teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hususlarındaki direktifleri dikkate alınarak, kimsesiz sakinlerin ve onlara bakım veren personelin haklarını, güvenliğini ve memnuniyetlerini dikkate alınarak,, Kurum imkanları dahilinde sunulan hizmetler ile sağlık durumu kötüye giden sakinin hastaneye sevkinin planlanması, sosyal destek sağlanması, hizmete erişiminin kolaylaştırılmasını sağlamaya yönelik sunulan hizmetlerin bütünüdür.

Başhekime bağlı olarak görev yapar, görevleri aşağıda belirtilmiştir.

1)Sakinin Kuruma kabulü ve uyumuna ilişkin mesleki çalışmaları yapmak,

2)Kurum ve çevre koşulları göz önüne alınarak sakinlere ilişkin psiko-sosyal programlar hazırlamak, uygulamak ve değerlendirmek,

3)Sakinin yakınlarıyla sağlıklı ilişki kurmasını sağlamak,

4)Hukuki sorunları olan sakinlere yardımcı olmak,

5)Başvuru sahibi sakin yakınlarına danışmanlık ve yönlendiricilik yapmak,

6)Sakinlere yönelik sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlemek,

7)Yaşlılık alanı ve kuruluşla ilgili mesleki araştırma ve incelemeler yapmak, gerektiğinde yayınlamak,

8)Disiplin Kurulu işleyişinde gerekli olan raporlar ile mesleki çalışma raporlarını düzenlemek,

9)Toplumsal sorumluluk çerçevesinde, kuruluşta verilen hizmetlere halkın gönüllü katkı ve katılımını sağlayıcı etkinlik programları düzenlemek, düzenlenen programların gerçekleştirilmesi amacıyla gönüllü kişi ve kuruluşlar arasında işbirliği sağlamak, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapmak,

10)Sakinlere ilişkin konularda Başhekim tarafından verilen diğer görevleri yapmak.

11)Gizlilik ilkesine bağlı kalarak acezeye ve çocuğa ilişkin tüm kayıtları tutmak, hazırlamak, dosyalamak, saklamak, hizmetin gerektirdiği tüm yazışma ve raporlaştırma işlemlerini sürdürmek,

13)Darülâceze Başkanlığına kaç aceze ve korunmaya muhtaç çocuk girdiğini, çıktığını ve kaç ölüm olduğunu bir cetvel halinde düzenleyip Başkanlığa sunmaktır.

1)Bedensel özürleri nedeniyle normal yaşamın gereklerine uyamama durumunda olan sakinlerin, fonksiyon kayıplarını gidermek ve toplum içinde kendi kendilerine yeterli olmasını sağlayan beceriler kazandırmak,

2)Acezeye yeniden fiziksel, zihinsel, psikolojik, ruhsal, sosyal mesleki ve ekonomik yararlılık alanlarında başarabileceği en üst düzeyde yetenekler kazandırarak; Kurumda, işinde ve sosyal yaşamında kendine ve topluma yeterli olabilmesi ve sakinin toplumla bütünleşmesi, ayrımcılığa karşı tüm tedbirlerin alınması amacıyla verilen psiko-sosyal hizmetler bütününü sağlamak,

3)Uygun değerlendirme parametrelerini kullanarak sakin hakkında; uyum ve baş etme, bilişsel durumu ve iletişim kurma durumu, ekonomik kaynakları, çevresel faktörleri, aile ve Kurumdaki yaşam alanı dinamikleri, fonksiyonel yeterliliği, fizyolojik durumu ve güvenliği konularında bilgi toplamak,

4)Yaşam boyu üretkenliğinin devam ettiğini benimseterek topluma yarar sağlama ilkesine yönelik çalışma sağlamak,

5)Somatik yakınmalarına en azına indirgemek için gün içinde beden ve zihin bakımından sürekli meşgul olmasını sağlamak,

Sakinin Rehabilitasyon Birimi’ne devamlı ve düzenli giriş çıkışını sağlamak amacıyla etkinlik düzenlemektir.

Eczane Yönetimi

Baş eczacının görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır:

a) Eczanede bulundurulması gereken belirli ilaçları daima bulundurmak ve ilaçların her zaman taze ve kodekse uygun olmasını sağlamakla yükümlüdür.

b)Eczane ile ecza deposunda bulunan bütün ilaçların, alet ve malzemenin iyi bir şekilde muhafazasından ve usulü dairesinde sarf edilmesinden, depoya giren çıkan ilaçların depo memuru tarafından gelir gider defterleri ile depo defterine düzenli olarak işlenmesinden sorumludur. Depo memuru bulunmayan kurumlarda bu hizmeti mevcut eczacılardan birisine; oda yoksa eczacı teknisyeni veya bu işi yapabilecek diğer bir görevliye yaptırır.

c) Eczaneden servis ve laboratuarlara günlük olarak çıkacak ilaçların umumi konsomasyonunu yaptırarak, gelir ve gider defterlerinin sarfiyat hanesine işlenmesinden sorumludur.

d) Eczanede mevcut ilaçların cinslerine göre sınıflandırılarak dolaplara yerleştirilmesinden, her ilacın üzerine kodeksteki ismiyle pratikte kullanılan ismini gösteren etiketler konulmasından, şiddetli ve hafif zehirli ilaçlarla ışıktan muhafazası gereken maddelerin Türk Kodeksine göre tasnif edilerek ayrı dolaplara konulmasından sorumludur.

e) Uyuşturucu maddelerin gelir ve giderlerini Bakanlıkça hazırlanmış deftere kaydedilmesi ve bu maddelerin sarf şeklinin uyuşturucu maddelere ait kanun, tüzük, yönetmelik ve Bakanlık emirlerine uygun olarak yapılmasını ve her ay sonunda bu defterin başhekime onaylatılmasını sağlamakla yükümlüdür.

f) Bozulan veya üzerinde etiket bulunmaması nedeniyle ne olduğu belli olmayan ilaç ve sıhhi malzemenin, yetkili laboratuarlarca muayeneleri sonunda verecekleri rapor ve Ayniyat Yönetmeliği hükümlerine göre yok etme ve kayıttan düşme işlemlerini yapar.

g) Tabipler tarafından hastalara yazılan ilaçlardan maksimum dozları aşanlar ile Kodekse uygun olmayanlar hakkında ilgili tabibi uyarır.

h) Eczanede imal edilen bütün ilaçların Türk Kodeksine ve eczacılık sanat ve fennine uygun olmasından, imalat için kullanılan maddelerin cins ve miktarlarının günü gününe imalat defterine yazılmasından, imal edilen ilacın da günlük gelir, gider defterinin gelir hanesine kaydedilip ilacı yapan eczacıya imza ettirilmesinden sorumludur.

i) ilaçlar yapılırken eczane laboratuarında hazır bulunarak eczanede çalışanlar tarafından kendisine sorulabilecek mesleki ve fenni soruları cevaplandırır ve sanatla ilgili konularda gerektiğinde onları uyarır.

j) işlerinin ağırlığına göre eczanedeki ilaçların bir kısmını emrindeki eczacılara teslim edebilir. Bu halde ilaçların sorumluluğu baş eczacının kontrolü altında teslim alanlara aittir.

k) Kurumun ilaç ve sıhhi malzeme ihtiyaçlarını zamanında bildirmeye, sağlanması için hazırlayacağı listeleri baştabibe vermeğe zorunludur.Düzenlediği ihtiyaç listelerinin fenni şartlarını da saptar ve alınan ilaç ve malzemenin Türk Kodeksindeki niteliklere uygun olup olmadığını tayin ve gereğinde her çeşit analizlerini yaptırmak zorundadır. Kurumlarda Türk Kodeksine aykırı ilaçlar bulunmasından baş eczacı sorumludur.

l) Her mali yıl sonunda, o yıl içinde eczane deposuna ve eczaneye giriş ve çıkış kayıtlarına göre ertesi yıla devreden ilaçları ve miktarlarını gösterir cetvellerin düzenlenmesini sağlar. Kayden devreden miktarlarla, fiilen mevcut olanların uygunluğunu araştırır ve bunlarla ilgili işlemleri yapar. Sonucunu bir sonraki yıla ait ilaç ve malzeme ihtiyaç listesiyle birlikte baştabibe verir.

m) Eczacıların, ecza depo memuru ile eczane memur ve hizmetlilerinin hizmetle ilgili hususlarda amiri olup, bunlar arasında görev bölümü yapar. Bunların düzenli, tertipli ve verimli çalışmaları için gereken tedbirleri alarak çalışmalarını izler ve kontrol eder.

n) Eczane ve ecza deposunda bulunan tıbbi cihaz, alet, ilaç, sıhhi malzeme ve kimyevi maddeler ile bütün demirbaş eşyanın bakım, muhafaza ve sarfından sorumludur.

o) Kurum personeline ve bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerine ait reçeteleri yapan anlaşmalı eczanelerin getirdiği reçete ve faturaların kontrolünü yapar veya bu iş için bir eczacıyı görevlendirir.

Eczacı Eczacılar, başhekim tarafından kurumun eczane, laboratuvar ve kliniklerinde çalışmak üzere görevlendirilirler. Bu görevlendirme münavebe ile de olabilir.Eczacının görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır:

a) Eczane ve laboratuvarlarda görevli eczacılar, başeczacı veya laboratuvar şefi tarafından verilen görevleri yapmakla yükümlüdürler.

b) Kliniklerde çalışan eczacılar klinik şef veya uzmanı ile vizit ve kontrvizitlere çıkar, yazılan ilaçları eczaneden teslim alır ve bunların usulüne uygun olarak hastalara ulaşımını sağlar. Servis acil ilaç dolaplarının eksikliklerini zamanında tamamlar. ilaçların sarflarını yapar ve ayrıca başhekimin vereceği meslekleri ile ilgili görevleri yerine getirir.

c) Baş eczacı bulunmayan kurumlarda eczacı, baş eczacıya ait bütün görevleri yapar. Eczacı bulunmayan kurumlarda ise eczane hizmetleri baştabibin sıhhi ve fenni sorumluluğu altında görevlendirilecek bir eczacı teknisyeni veya hemşire tarafından yürütülür. Mali sorumluluk da bu görevliye aittir.

d) imalat için lüzumlu toksit maddelerin tartıları bizzat eczacılar tarafından yapılır. Eczacılar, tabela veya reçetelerde rastlayacakları kodekse uygun olmayan tertip hatalarında ilgili tabibi uyarırlar.

e) Eczanede veya depoda azalmaya başlayan kimyevi ve galenik maddelerle müstahzarları bir liste halinde yazarak sağlanmaları için baş eczacıya verirler.

ÇocukBakım Biriminin Görevleri:

1)Çocuklara sağlıklı aile ortamının hazırlanmasında yardımcı olmak, abla-anne yaklaşımı içerisinde çocukların sağlık, temizlik, yemek yeme ve alt temizliği işlemlerini takip etmek.

2)Sorumlu olduğu bölümlerin hijyen koşullarına uygun olması yönünde çalışmalar yapmak,

3) Çocukların idarece tespit edilecek banyo gününde banyolarının yapılıp yapılmadığım kontrol etmek.

4)Beslenme alışkanlıklarının sağlıklı ve düzenli olması için gerekli tedbirleri almak ve kontrol etmek.

5)Muayene, tedavi ve diğer koruyucu sağlık hizmetlerini uygulamak ve uygulanmasını sağlamak.

6) Çocukları dönemsel sağlık kontrolüne hazırlamak.

7) Acil vakalarda ilgili tabip veya hastane ile ilişki kurmak,

8) Bulaşıcı bir hastalıktan kuşkulandığı hallerde gerekli tedbirleri alarak tabibe ve kuruluş müdürlüğüne haber vermek,

9)Revir ve tecrit yeriyle ilişkili işleri yürütmek,

10)Çocukları sürekli olarak gözetmek, güneş ve temiz havadan yararlanmalarım sağlamak, beden hareketleri, emekleme, yürüme çalışmalarını yaptırmak, büyüme ve gelişmelerini izlemek.

11) çocukların gelişimlerini çocuk gelişimci ve diğer meslek elemanları ile işbirliği içinde takip etmektir.

MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRÜ

Mali İşler Şube Müdürü: Mali işler Başkan Yardımcısına karşı sorumlu ve ona bağlı olarak çalışır. görevleri

1-Kendine Bağlı birimlerde Darülaceze Nizamnamesi, Kanun, Tüzük, Yönetmeliklerle belirlenen görevleri zamanında, eksiksiz olarak yapmaktan, yaptırmaktan, mahiyetindeki memurları yetiştirmek, çalıştırmak, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten, iş güvenliğini sağlamaktan görevli ve sorumludur.

2-Mevzuata göre Darülaceze Başkanlığının gelirlerini toplayan, muhafaza eden, giderleri hak sahibine öder ve bu işlerle ilgili her türlü yazışmayı yapar, yönetim dönemi hesabı verir.

3-Darülaceze Başkanlığının bütçesini hazırlamak, gelir ve giderleri ile ilgili hesap iş ve işlemlerini yaptırmak, Kurumun gelirlerinin takip ve tahsili ile giderlerin ödeneğine uygun bir şekilde ödenmesini sağlamak, İta Amiri Mutemetlerine verilen avans ve adlarına açılan kredilerle ilgili gider belgelerini incelemek ve mahsup etmek, mahsup dışı kalan avans ve kredilerin mahsubunu sağlamaktan sorumludur.

4-Darülaceze Başkanlığına yapılan nakdi bağışları, Kiraları, gelirlerini, ayniyat saymanlığı, poliklinikten gelen diğer paraları tahsil eder. Rehabilite amacıyla çalıştırılan acezelerin harçlıkları ile Kurumda barınan sosyal güvencesi olan acezelerin aylıklarından kendine ödenecek payları bodro hazırlayarak heyet huzurunda, imza veya parmak izlerini almak suretiyle ödenmesini yapmaktan sorumludur.

5-Mali İşler Şube Müdürü nakit işlemlerini yapan kasa işlemlerinden sorumludur. Mali işler Şube Müdürlüğüne teslim edilen nakdi değerleri olan kıymetli evrakları (Hazine bonosu, Tahvil, Teminat mektubu, Hisse senedi gibi) alındı makbuzu karşılığı alır muhafaza eder, günlerini takip ve günü geleni nakde çevirir veya süresinin uzatılmasını sağlar. Depozit, Teminat veya emanet olarak yatan paraların, evrakların iadesini yaptırır. Günlük yapılan tahsilatı gün sonu bodroya dökerek bankaya yatırılmasını sağlar. Ayrıca, Kurumda barınan acezelerin kendi istekleriyle emanet olarak bıraktıkları kıymetli eşyalarını (altın, küpe, yüzük, bilezik, gibi) ve vefatları ile intikal eden bu ve buna benzer kıymetli eşyaların kasada muhafazasını sağlar, kayıtlarını tutturur, kanun, tüzük ve yönetmeliklerle kendilerine verilen görevleri yapar ve bu görevlerden sorumludur.

6-Belediyelerden tahsil edilen eğlence vergisi gelirinin, %10’ luk paylarını gerektiğinde yerinde, Müessesede barınan ve sosyal güvencesi olan acezelerin (SSK BAĞ-KUR, 2022 gibi) aylıklarını ilgili bankalardan yazılı talimatla, posta ile gönderilen bağış, kira gibi yerinde tahsilatı gerektiren gelirlerin tahsilatını sağlamaktan sorumludur.

7-Darülaceze Başkanlığının giderlerini mevzuata uygun olarak zamanında tahakkuk ettirilmesinden, belgelerin düzenlenmesinden, düzenlenen belgelerin doğruluğundan ve kanunlara uygunluğundan sorumludur.

8-Başkanlığın bankalarla ilgili tüm işlerini (vadeli, vadesiz) hesaplarını takip ve gelişmelerle ilgili Başkan yardımcısını bilgilendirmek ve işlemleri yapmakla görevli ve sorumludur.

9-5018 sayılı Bütçe ve Mali Kontrol Kanunu, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 2886 sayılı İhale Kanunlarının öngördüğü sorumlulukları yerine getirmek ve kurum adına yapılması gereken ödemelerin usulüne uygun olarak yapılmasını sağlamak ve iş güvenliğini sağlamaktan sorumludur.

10-657 sayılı kanun ve diğer kanun ve yönetmeliklerle kendilerine verilen görevleri yapmak ve kendine bağlı birimlere yaptırmakla sorumludur.

İHALE VE SATINALMA BİRİMİ

İhale ve Satınalma biriminin görevleri şunlardır:

a) Darülaceze Başkanlığı Birimlerinin ihtiyacı olan yapım işleri, malzeme ve hizmet alımlarını; 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun ilgili maddeleri çerçevesinde yapmak, Satım İşlemlerini 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ilgili maddeleri çerçevesinde yapmak .

b) Satınalma hizmetlerinin yürütülmesinde 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve Yapım/Mal/Hizmet/Danışmanlık Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğine göre ihale dökümanını hazırlamak, Satım hizmetlerinin yürütülmesinde 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale dokümanını hazırlamak,

c)Satınalma ve satım onaylarında belirtilen ihtiyacın teminine ilişkin gerekli ilanları yapmak ve gelecek teklifleri değerlendirmek üzere satın alma komisyonlarını oluşturmak,

ç) İlan neticesi verilen teklifleri oluşturulmuş komisyon marifeti ile değerlendirerek, değerlendirme sonucunda gerekli işlemleri yapmak,

d)İşin ihale edilmesi durumunda komisyon kararını düzenleyerek ita amiri onayına sunmak. Onaylanmasını müteakip bütçe kalemi ve ihale limitleri göz önünde bulundurularak gerekli işlemleri yapmak,

e) Yüklenici firma ile sözleşme akdi düzenleyerek, tescil işlemlerini tamamlamak ve malın teslim ve tesellüm işlemlerini takip etmek,

f) Satın alınacak mal veya hizmetin idareye teslim edilmesi veya satılan malların alınması için firmaya yazılı veya sözlü talimat vermek,

g) İdareye; faturası ile birlikte teslim edilen mal veya hizmeti Muayene ve Kabul Yönetmeliğine göre muayene komisyonuna sevk etmek,

ğ) Müessese hizmetlerinin yürütülmesinde ihtiyaç duyulan her türlü cihaz, malzeme, sarf malzemesi, makine teçhizat v.s. malzemelerin 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ve Muayene Kabul Yönetmeliği hükümlerine göre muayene ve kabul işlemlerini yapılmasını sağlamak,

h) Kabul işlemleri tamamlanmış olan malzemeler garantili ise garanti süresi içerisindeki hizmetlerin yüklenici tarafından verilmesini sağlamak,

ı) Ödeme evrakları tamamlanan dosyaları Gerçekleştirme Görevlisine göndermek.

BÜTÇE VE GELİR BİRİMİ

Bütçe ve Gelir Biriminin Görevleri;

Başkanlığın gelirlerinin tahsilatının tahsilat yönetmeliği ve diğer mer’i mevzuat çerçevesinde yapılmasını sağlar.

a)Giderlerle alakalı ve birimleri ile koordinasyonlu bir çalışma yürütür.

b)Veznelerdeki yığılmaları önleyerek tahsilat akışını sağlar.

c)Yapılan tahsilatın zamanında ilgili bankaya yatırılmasını sağlar.

d)Tahsildarlarca kesilen dip koçanlı makbuzları kontrol ederek teslim alır ve makbuzlarla ilgili kayıt ve işlemlerin doğru yapılmasını sağlar.

e)Günlük tahsilat durumunu ve Kurumun genel tahsilatıyla ilgili olarak istenildiği zaman şube müdürüne bilgi verir.

f)Tahsilatla ilgili rapor, icmal ve cetvelleri süresi içinde gider şefliğine bildirir.

g)Tahsilatla ilgili makbuz, belge, kayıt ve ilgili evrakın denetime hazır halde bulundurulmasını ve arşivde muhafazasını sağlar.

h)Başkan,Başkan Yardımcısı ve şube müdürü tarafından verilen görevleri yapar.

Muhasebe Yetkilisinin Görevleri:

1) Başkanlığın Bütçesini hazırlamak,

2 ) Başkanlığın gelir ve giderleri ile ilgili hesap iş ve işlemlerini yaptırmak,

3) Başkanlığın gelirlerinin takip ve tahsili ile giderlerin ödeneğine uygun bir şekilde ödenmesini sağlamak,

4) İta Amiri Mutemetlerine verilen avans ve adlarına açılan kredilerle ilgili gider belgelerini incelemek ve mahsup etmek, mahsup dışı kalan avans ve kredilerin mahsubunu sağlamak,

5) Kendisine bağlı görev yapan birimlerin çalışmalarını denetlemek,-

Bütçe Kesin hesap ve Sayman Yönetim Dönemi hesabını hazırlamak,

6) Kanun ,Tüzük ve Yönetmeliklerle verilen görevleri yapmak.

7)Mevzuatına göre Başkanlığın gelirlerini toplayan, muhafaza eden, giderleri hak sahiplerine ödeyen, bu işlerle ilgili her türlü yazışmayı yapan ve Yönetim Dönemi hesabı veren memurdur. Mali İşler Şube müdürüne bağlı olarak görev yapar.

Muhasebe birimi, gelirlerin ve alacakların tahsili, giderlerin hak sahiplerine ödenmesi, para ve parayla ifade edilebilen değerler ile emanetlerin alınması, saklanması, ilgililere verilmesi, gönderilmesi ve diğer tüm malî işlemlerin kayıtlarının yapılması ve raporlanması işlemleridir. Bu işlemleri yürüten kişi muhasebe yetkilisidir.

Muhasebe yetkilisi ödeme aşamasında, ödeme emri belgesi ve eki belgeler üzerinde;

a) Yetkililerin imzasını,

b) Ödemeye ilişkin ilgili mevzuatta sayılan belgelerin tamam olmasını,

c) Maddi hata bulunup bulunmadığını,

d) Hak sahibinin kimliğine ilişkin bilgileri kontrol etmekle yükümlüdür.

e)Muhasebe yetkilisi, ilgili mevzuatında düzenlenmiş belgeler dışında belge arayamaz. Yukarıda sayılan konulara ilişkin hata veya eksiklik bulunması halinde ödeme yapamaz. Belgesi eksik veya hatalı olan ödeme emri belgeleri, düzeltilmek veya tamamlanmak üzere en geç bir iş günü içinde gerekçeleriyle birlikte harcama yetkilisine yazılı olarak gönderilir. Hataların düzeltilmesi veya eksikliklerin giderilmesi halinde ödeme işlemi gerçekleştirilir.

f) Muhasebe yetkilisi işlemlerine ilişkin defter, kayıt ve belgeleri muhafaza eder ve denetime hazır halde bulundurur.

MUHASEBE BİRİMİ

Muhasebe Birimi Kurum Personellerinin giderleri de dahil olmak üzere tüm gider tahakkuklarının gerçekleştirildiği birimdir.

a) Muhasebe birimi, Görevlerini icra sırasında diğer birimlerle de koordinasyonlu olarak çalışır. Tahakkuku ödemeye bağlı olan giderlerin tahakkuk işlemleri için gelir şefliği ile birlikte koordineli olarak çalışmak durumundadır.

b) Ödemesi yapılacak giderlere ait dosyaların ve Kurum Personelinin maaş, ikramiye, yol harcırahı gibi giderlerinin tahakkukunun yapılmasını sağlamak,

c)Servisindeki eksiklik ve aksaklıkların zamanında giderilmesini sağlamak,

d)Mükelleflerin iş ve işlemlerinin en kısa zamanda yapılmasını sağlamak,

e)Başkan,Başkan yardımcısı ve şube müdürü tarafından verilen görevleri yapmak,

f)Kurumun diğer birimleriyle koordinasyonlu bir çalışma yürüterek, onlarla alakalı olan gider tahakkuklarının yapılmasını sağlamak.

Muhasebe Şefi, mer’i mevzuattaki sorumluluklarının yanında görevleriyle ilgili konularda şube müdürüne karşı sorumludur.

TAŞINIR MAL VE KONSİLİDE BİRİMİ

a)Başkanlık Bünyesinde bulunan Taşınır Mal biriminden sorumludur.

b)Darülaceze Başkanlığına bağlı olarak kurumun taşınır hesaplarının konsolide edilmesi işlemlerini yürütmekle sorumludur.

c)Başkanlıkbünyesinde görev yapan Taşınır kayıt ve kontrol yetkililerinden gelen taşınır hesaplarını konsolide ederek kurumun taşınır kesin hesap cetvelini ve kesin hesap icmal cetvelini hazırlayarak yetkili kurullara sunmak ve ibra edilmesini sağlamaktan sorumludur.

d)Taşınır Mal Biriminde görev yapan personellerin Taşınır Mal kayıtlarının düzenli olarak yapılıp yapılmadıklarını kontrol etmek, giriş-çıkış kayıtlarının yapılmasını sağlamakla sorumludur.

EMLAK ŞUBE MÜDÜRÜ

EMLAK ŞUBE MÜDÜRÜ: Mali işler Başkan yardımcısına karşı sorumlu ve ona bağlı olarak çalışır.

Görevleri:

1-Kendine bağlı birimlerde Darülaceze Nizamnamesi, Kanun, Tüzük, Yönetmeliklerle belirlenen görevleri zamanında, eksiksiz olarak yapmaktan, yaptırmaktan, mahiyetindeki memurları yetiştirmek, çalıştırmak, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten, iş güvenliğini sağlamaktan görevli ve sorumludur.

2- Darülaceze Başkanlığı’nın gayrimenkullerinin gelir ve giderleri ile ilgili hesap iş ve işlemlerini yapmak, yaptırmak. Kira gelirlerinin takibi ve tahsili, ödenmeyen kiraların Hukuk Müşavirliği ile koordineli çalışarak hukuki yollardan tahsil edilmesinden sorumludur.

3- Darülaceze Başkanlığı’na yapılmış olan gayrimenkul bağışlarının kabulü, devri,
tapu işlemleri ve gayrimenkulleri 2886 sayılı yasanın 45. Maddesine göre Açık Artırma Usulü ile satış ya da kiralama ihalesini yaparak, satışını ya da kiralanmasını sağlamakla sorumludur.

4- Darülaceze Başkanlığına ait olan gayrimenkullerin tamir, tadilat, bakım ve onarım işlemlerini Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile koordineli çalışarak tamamlanmasından sorumludur.

5- Darülaceze Başkanlığına ait olan gayrimenkuller ile ilgili tüm Belediye, Tapu,
Kadastro işlemlerinin takibi ve gelişmeler ile ilgili Başkan Yardımcılarını bilgilendirmekten ve işlemlerin tamamlanmasından sorumludur.

6- Darülaceze Başkanlığına ait olan taşımazlar için açılacak olan tüm emlak ihalelerinin hazırlanmasından, belgelerin düzenlenmesinden, düzenlenen belgelerin doğruluğundan ve kanunlara uygun durumda olmasını sağlamaktan sorumludur.

7-Kendine bağlı birimlerden olan Otopark, Kantin ve Satış Mağazasının gelir ve giderleri ile ilgili hesap iş ve işlemleri düzenlemek, düzenletmekten sorumludur.

8- 657 sayılı kanun, diğer kanun ve yönetmeliklerle kendilerine verilen görevleri yapmak ve kendine bağlı birimlere yaptırmakla sorumludur.

EMLAK ŞUBE MÜDÜRÜ

EMLAK ŞUBE MÜDÜRÜ: Mali işler Başkan yardımcısına karşı sorumlu ve ona bağlı olarak çalışır.

Görevleri:

1-Kendine bağlı birimlerde Darülaceze Nizamnamesi, Kanun, Tüzük, Yönetmeliklerle belirlenen görevleri zamanında, eksiksiz olarak yapmaktan, yaptırmaktan, mahiyetindeki memurları yetiştirmek, çalıştırmak, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten, iş güvenliğini sağlamaktan görevli ve sorumludur.

2- Darülaceze Başkanlığı’nın gayrimenkullerinin gelir ve giderleri ile ilgili hesap iş ve işlemlerini yapmak, yaptırmak. Kira gelirlerinin takibi ve tahsili, ödenmeyen kiraların Hukuk Müşavirliği ile koordineli çalışarak hukuki yollardan tahsil edilmesinden sorumludur.

3- Darülaceze Başkanlığı’na yapılmış olan gayrimenkul bağışlarının kabulü, devri,
tapu işlemleri ve gayrimenkulleri 2886 sayılı yasanın 45. Maddesine göre Açık Artırma Usulü ile satış ya da kiralama ihalesini yaparak, satışını ya da kiralanmasını sağlamakla sorumludur.

4- Darülaceze Başkanlığına ait olan gayrimenkullerin tamir, tadilat, bakım ve onarım işlemlerini Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile koordineli çalışarak tamamlanmasından sorumludur.

5- Darülaceze Başkanlığına ait olan gayrimenkuller ile ilgili tüm Belediye, Tapu,
Kadastro işlemlerinin takibi ve gelişmeler ile ilgili Başkan Yardımcılarını bilgilendirmekten ve işlemlerin tamamlanmasından sorumludur.

6- Darülaceze Başkanlığına ait olan taşımazlar için açılacak olan tüm emlak ihalelerinin hazırlanmasından, belgelerin düzenlenmesinden, düzenlenen belgelerin doğruluğundan ve kanunlara uygun durumda olmasını sağlamaktan sorumludur.

7-Kendine bağlı birimlerden olan Otopark, Kantin ve Satış Mağazasının gelir ve giderleri ile ilgili hesap iş ve işlemleri düzenlemek, düzenletmekten sorumludur.

8- 657 sayılı kanun, diğer kanun ve yönetmeliklerle kendilerine verilen görevleri yapmak ve kendine bağlı birimlere yaptırmakla sorumludur.

EMLAK EDİNME BİRİMİ

Emlak Edinme Birimi

1- Darülaceze Başkanlığına, Tam ve Kuru mülkiyetli olarak bağış yapmak isteyen Vatandaşların talep dilekçelerinin alınması ile bağış işlemlerinin başlatılması, bağışçıya Hastane den akli melekelerinin yerinde olduğuna dair rapor alınarak, ilgili tapu müdürlüklerinde, Kurum adına intikali için tapu tescil işlemlerin takibi ve sonuçlandırılması ile Kurumumuz kayıtlarına alınması.

2- Tam mülkiyeti bağışlanan taşınmazların Kiralama Birimine bildirilmesi, Emlak(Değişiklik) beyannamelerinin İlgili Belediyelere bildirilmesi, Belediyeden gelen rayiç bedelinin Muhasebe birimine gönderilmesi, Kuru mülkiyetli taşınmazların takiplerinin yapılması ile Bağışçıların, İlgili Nüfus Müdürlüklerinden Nüfus kayıtlarının istenmesi ve takibinin yapılması.

3- Kuruma intikal eden taşınmazların gerektiğinde, Kadastrodan, çap, aplikasyon krokileri, sınır tespitlerinin yaptırılması, İmar durumlarının istenmesi,

4- Her ne suretle olursa olsun Kurum tarafından sahip olunan taşınmazlarla ilgili, İdare Meclisi Kararları ile satış kararı alınan taşınmazların tapu kayıtlarının istenmesi, fotoğrafı, halihazır durum raporu gibi belgelerin yer aldığı özlük dosyalarının oluşturulması, satış dosyalarını hazırlamak ve piyasa değerini oluşturmak üzere, İstanbul Ticaret Odası vb. Kuruluşlardan ekspertiz yaptırılması ile ayrıca Kurum tarafından Komisyon kurularak, taşınmazların satışa esas muhammen bedellerinin tespiti yapılarak ihale dosyalarının hazırlanması, ihale sonucuna göre alıcısı adına, ilgili Tapu Müdürlüğünden devir ve tescil işlemlerini yapılması,

5- Kısmen veya tamamen Kurum’un sahip olduğu taşınmazların mülkiyetten gayri, ayni hakların, özel maliyet bedellerinin, işletme hakkı, fikri haklar gibi maddi hakların kıymet takdirleri, devir, tescil, ve sigorta işlemlerini yapmak, kiralamak veya satmak üzere “uygulamaya esas ve usullerini hazırlamak” yetkili kurullara sunarak alınacak kararlar doğrultusunda işlemlerin yapılması,

6- Kuruma ait taşınmazların bulunduğu Apartman yöneticilerinden gelen apt. ortak giderleri talepleri doğrultusunda, ortak giderlerinin ödemeye esas işlemlerle ilgili, destek hizmetleri şube müdürlüğüyle birlikte yerinde tespit yapmak suretiyle ödenmesi ile ilgili çalışmaların yapılması.

7- Kurumun da taşınmazı olan apartman yöneticilerinden gelen kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkılıp yeniden yapılması ile ilgili kat karşılığı taleplerinin, İdaremiz tarafından alınan kararlar doğrultusunda takibi ve sonuçlandırılması.

8- Kuruma ait olup, boş ve kiraya verilemeyen taşınmazların takibi ile işgale uğraması halinde, tahliye ve ecri misil işlemlerinin başlatılması için Hukuk Müşavirliğine bildirilmesi.

9- Darülaceze Başkanlığına ait taşınmaz malların envanter kayıtlarını tutmaktan sorumludur.

İNŞAAT VE PROJE DEĞERLENDİRME BİRİMİ

İnşaat ve Proje Değerlendirme Birimi

a) Mevcut tesislerin yenilenmesi ve iyileştirilmesi veya yeni tesislerin kurulması amacıyla etüt, proje ve planları yapmak, görevlendirildiği inşaatlarda kontrol görevini mevzuata uygun olarak yerine getirmek,

b) İdare tarafından yapılmasına karar verilen ve her türlü etüt, keşif ve planlaması yapılan işlerin ihale şartnamelerinin hazırlanmasında görev almak,

c) Mevcut hizmet binalarından fonksiyonel olmayanlarla ilgili olarak gelen talepleri ve talep edilen tadilat ve revizyonların yapılabilirliğini değerlendirmek ve gerektiğinde tadilat projelerini hazırlamak, bu iş ve işlemleri ilgili birimlerle işbirliği içerisinde yapmak,

ç) Diğer kurum ve kuruluşlarca hazırlanan ve Başkanlığa devredilecek hizmet binalarına ait tadilat ya da uygulama projelerini incelemek,

d) Projelerin ihtiyaç programı ve fonksiyon yönünden uygunluğunu sağlamak,

e) Yeni yatırımlarla ilgili düşünce ve teklifleri, teknik yönden değerlendirmek, ekonomik ve mali yönden değerlendirilmesine katkı sağlamak,

f) Yapılabilirlik etütlerine dayanılarak kesinleştirilmiş yatırımların yıllık iş programlarını mevzuata uygun olarak düzenlemek,

g) Gerektiğinde proje ihale komisyonlarında görev almak, incelenmek üzere kendisine havale edilen ara hakediş ya da kesin hakedişleri incelemek ve imzalamak,

ı) İç denetim, kalite yönetim sistemi ve genel teftiş rapor sonuçlarına uygun olarak düzeltici ve önleyici faaliyetleri yerine getirmek,

i) Çalışma alanı ile ilgili amaca yönelik aylık, yıllık raporları hazırlamak ve amirine sunmak,

k) Amirlerince verilen benzeri görevleri yapmak.

İŞYERİ İŞLETME BİRİMİ

İşyerleri İşletme Birimi

1)Kantin faaliyetleri. (Satılan ürünlere ait fatura girişleri, stok işlemleri, günlük hasılat girişleri, denetim.)

2)Otopark işletilmesi

3) El emeği göz nuru ürünlerin satışının yapıldığı Hediyelik Eşya Mağazası’nın işletilmesi.

İNSAN KAYNAKLARI ŞUBE MÜDÜRÜ

İnsan Kaynakları Şube Müdürü

İdari işler Başkan Yardımcısına karşı sorumludur ve ona bağlı olarak görev yapar.

Şube Müdürünün görev ve sorumlulukları :

a) Görevlerini kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, genelge, emir, çalışma plan ve programlarına uygun olarak yürütmek,

b) Birimi ile ilgili politika ve stratejilerin belirlenmesi ve uygulanmasını sağlamak,

c) Politika ve stratejilerin alt kademelere en doğru biçimde aktarılmasını ve buna uygun hareket edilmesini sağlamak, çalışma şartları ile diğer faaliyetlerde meydana gelen değişikliklerle ilgili olarak Amirlerini bilgilendirmek,

ç) Hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesine yönelik yöntemler araştırmak, araştırma sonuçlarına göre yapılması gerekli görülen değişikliklere ilişkin Amirine rapor sunmak,

d) Personelin üst görevlere hazırlanmalarını sağlamak için performanslarını izlemek ve değerlendirmek,

e) Kendisine bağlı personelin kılık-kıyafet, devam-devamsızlık ve benzeri hususlarını takip ve kontrol etmek,

g) Kaynakların etkin ve verimli şekilde kullanılmasını sağlamak, israfın önlenmesine yönelik gerekli tedbirleri almak,

h) Birimin iş ve işlemlerinin etik kurallara uygun olarak yürütülmesini sağlamak,

ı) Kurumun, çağdaş anlayış ve tekniklere uygun olarak planlaması ve yönetilmesi çalışmalarına katılmak,

i) Birim personelinin, deneyimli ve nitelikli olması için gerekli çalışmaları yapmak,

k) Kalite Yönetim Sisteminin işlerliği ve iyileştirilmesi çalışmaları için gerekli organizasyonun yapılmasını sağlamak,

l) Bilgisayarda tutulan kayıtların düzenli olarak yedeklemesinin yapılmasını sağlamak,

m) İç denetim, genel teftiş ve kalite yönetim sistemi iç tetkik sonuçlarından ortaya çıkan düzeltici ve önleyici işlemleri başlatmak ve takip etmek,

n) İş ve işlemlerin yönetim bilişim sistemi üzerinden yürütülmesini sağlamak, görev alanı ile ilgili sayısal verileri derlemek, değerlendirmek ve uygulamanın geliştirilmesine yönelik sonuçlar çıkarmak,

p) Amirlerince verilen benzeri görevleri yapmak.

PERFORMANS VE EĞİTİM BİRİMİ

Performans ve eğitim Birimi

a) Personelin devam kontrolü ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek ve takibini yapmak,

b) Çalışan memnuniyeti ve personelin performans ve motivasyonunun arttırılması amacıyla önerilerde bulunmak, gerekli çalışmaları yapmak,

c) Personelin hizmet içi eğitimi ihtiyacını belirleyerek eğitimlerin yapılmasını sağlamak, Personelin sürekli gelişimini sağlayacak eğitim hedefleri belirlemek, eğitim sonuçlarını değerlendirerek birimlere duyurmak, personelin oryantasyon eğitimlerini etkili olarak uygulatmak ve takip etmek,

ç) Resmî kurumlarla ve diğer birimler ile yapılacak her türlü toplantı ve görüşmeleri yürütmek, koordine etmek,

d) Birimleri arasında iletişim hizmetlerini koordine etmek, ortak yapılacak iş ve işlemleri takip etmek,

e) Şube Müdürlüğünce verilecek benzer görevleri diğer birimler ile koordinasyon ve işbirliği içinde yerine getirmektir.

PERSONEL İŞLERİ BİRİMİ

Personel İşleri Birimi

a) Darülaceze Başkanlığından ayrılmak isteyen personelin muvafakat ve dosya devir işlemlerini yapmak,

b) Başka kurumlardan Darülaceze Başkanlığına açıktan veya naklen atanan personelin dosya alım işlemlerini yapmak,

c) Arşiv ile ilgili tüm iş ve işlemleri yürütmek, dosyaları/belgeleri sınıflandırma, saklama, kullanıma sunma, ayıklama ve imha etme gibi işleri usulüne uygun olarak gerçekleştirmek, istatistiklerini tutmak,

ç) Personelin kurum kimlik belgesinde yer alan bilgilerin hazırlanması onaylanması, teslim alınması ve dağıtım işlemlerini yapmak,

d) Personelin ödül işlemlerini yerine getirmek,

e) Personelin mal bildirim beyannamelerini almak, karşılaştırmasını yapmak, mal bildirim komisyonunun sekreterya işlemlerini yürütmek,

f) 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu gereği Kurum İdari Kurulu sekretarya işlemlerini yürütmek,

g) Kurum dışı görevlendirme işlemlerini yapmak,

ğ) Askerlik ile ilgili tehir ve tecil işlemlerin takip etmek,

h) Askerlik borçlanma işlemlerini yapmak ve sisteme girmek,

ı) Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun gereği gerekli iş ve işlemleri yürütmek,

i) Darülaceze Başkanlığı personelinin pasaport formlarının düzenlenmesi ve yazışma işlemlerini yapmak,

j) Darülaceze Başkanlığında çalışan ve emekli olma talebinde bulunanlara hizmet belgesi, sicil özeti ve belge düzenlemek,

k) Darülaceze Başkanlığında görev yapanlara ait icra takip yazılarının ilgili birimlere gönderilme işlemlerini yapmak,

l) Darülaceze Başkanlığında görev yapanlardan izinlerini yurtdışında geçirmek isteyenlerin onay ve yazışma işlemlerini yapmak,

m) Darülaceze Başkanlığı çalışanlarından talep edenlerin ücretsiz ve refakat izin onaylarının takibini yapmak,

n) Darülaceze Başkanlığı çalışanlarının tüm bilgilerinin ve bilgi değişikliklerinin girilmesini sağlamak,

o) Sözleşmeli personelin ve İşçilerin (Taşeron firma işçileri dahil) özlük dosyalarının tutulması, korunması ve kurum sicil numarası veya dosya sicil numarası esasına göre düzenlenerek arşivlenmesini sağlamak,

ö) Personel konusunda birimler arası bilgilendirme yazışmalarının yapılması ve özlük haklarının usulüne uygun yürütülmesi amacıyla diğer birimler ile koordineli çalışma yürütmek,

p) Personelin özlük haklarına ilişkin çeşitli kurumlardan gelen bilgi ve belge taleplerine gerekli yazışmalarla cevap vermek,

r) Personelin izin ve sağlık raporu işlemlerini yürütmek,

s) Görev alanıyla ilgili olarak dilekçeler, bilgi edinme başvuruları, BİMER müracaatları ve vatandaş dilekçelerine yönelik yapılacak işlemleri yürütmek, ayrıca:

1- Darülaceze Başkanlığının personel ihtiyacını standart kadroya göre tespit etmek, birimler arası kadro düzenlemesi ve planlamasını yerine getirmek,

2- Darülaceze Başkanlığının ihtiyacı olan kadroların 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğince ihdası için işlemleri başlatmak,

3- Darülaceze Başkanlığının ihtiyacı olan kadroların temini için iptal-ihdas işlemlerini yapmak,

4- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. Maddesinin A, B, C bendi kapsamında Darülaceze Başkanlığına tahsisli kadro ve pozisyon sayılarını tutmak

5- Kadro vizelerini bağlı bulunduğu Bakanlık aracılığı ile Devlet Personel Başkanlığından almak,

6- Dolu, boş kadroları aylık, üç aylık, altı aylık ve yıllık dönemler halinde bağlı bulunduğu Bakanlığa ve Devlet Personel Başkanlığına bildirmek,

7- Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin (yan ödeme ve özel hizmet tazminatı) işlemleri yapmak, ilgili birimlere bildirmek,

8- Mali yılı bütçe kanunu gereği açıktan atama sayılarını tespit etmek, gerekli onayları almak,

9- Açıktan atama izinlerini istemek ve takibini yapmak,

10- Personel ve insan kaynağına ilişkin kurumsal istatistikleri tutmak ve takip etmek,

11- Kadro, pozisyon ve istihdama ilişkin hükümleri uygulamak,

12- Kadroları, ayrı ayrı, sınıf, derece unvan ve isimler itibariyle kadro defterlerine işlemek,

13- Darülaceze Başkanlığının kadro kayıtlarını sisteme işlemek,

14- Darülaceze Başkanlığının engelli kontenjanında görev yapan personel sayılarının her üç ayda bir bağlı bulunduğu Bakanlığa ve Devlet Personel Başkanlığına bildirmek,

15- Kamu Personeli Seçme Sınavından personel alımı için Devlet Personel Başkanlığına kadro derecesi, adedi ve niteliklerini bildirmek,

16- Darülaceze Başkanlığı personelinin görevde yükselme eğitimi ve sınavı ile unvan değişikliği sınavı için kadro belirlemek ve süreci takip etmek,

17- Engelli personel alım işlemleri için kadro ve nitelikleri belirlemek ve ilgili yerlere bildirmek,

18- Sözleşmeli personel alım sınav hazırlıklarını yapmak, süreci takip etmek,

19- 657 sayılı Kanunun 4/B ve 4/C maddesi gereğince istihdam edilecek sözleşmeli personel işlemlerini yürütmek,

20- Sözleşmeli personelin ücret yükseltilme onayları ve hizmet sözleşmelerin yenilenmesini sağlamak,

21- Hizmet sözleşmesi fesih işlemlerini takip etmek,

22- Darülaceze Başkanlığının her türlü Personel ihtiyacını değerlendirmek, planlamak,

23- İlk defa ve yeniden personel atama işlemlerini yürütmek,

24- Darülaceze Başkanlığında görev yapan personelinin il veya kuruluşlar arası yer değiştirme işlemlerini yürütmek ve sonuçlandırmak,

25- Başka kurum veya kuruluşlardan naklen gelecek personelin işlemlerini yürütmek ve sonuçlandırmak,

26- Görevde yükselme eğitimi ve sınavı ile unvan değişikliği sınavı sonucu atamaya hak kazananların atamalarını yapmak,

27- KPSS ve ÖMSS sonucu atanacakların işlemlerini yapmak,

28- Özür durumuna göre yapılacak atamaları değerlendirmek ve sonuçlandırmak.

29- Çeşitli nedenler ile ücretsiz izne ayrılış ve ücretsiz izin dönüşü göreve başlama işlemlerini yürütmek,

30- Devlet Memurluğu olma şartlarını sonradan kaybedenlerin görevine son verme işlemlerini yürütmek,

31- Sözleşmeli ve İşçi personelin atanma, göreve başlayış, görevlendirilme, nakil, pozisyon değişikliği ve ayrılma işlemleri takibini yapmak,

32- Şube Müdürlüğünce verilecek benzer görevleri diğer birimler ile koordinasyon ve işbirliği içinde yerine getirmektir.

Terfi İntibak ve Emeklilik Yönünde;

a) Darülaceze Başkanlığı çalışanlarının derece, kademe terfi işlemlerini yapmak,

b) Darülaceze Başkanlığı personelinin intibak işlemlerini yapmak,

c) Diğer sosyal güvenlik hizmetlerinin birleştirilmesi, değerlendirilmesi ve emekli keseneğine ait derece kademe terfilerini yapmak,

ç) Personelin emeklilik işlemlerini yerine getirmek,

d) Asli memurluğa atanması işlemlerini ve hizmet değerlendirme işlemlerini yapmak

e) Faaliyet raporuna esas olacak verileri tutmak diğer birimler ile birlikte hazırlayarak üst yöneticiye sunmak,

f) Şube Müdürlüğünün gelen ve giden evrak işlemlerini yürütmek,

g) Şube Müdürlüğü birimlerinden çıkan yazı ve belgelerin özelliğine göre posta ya da kurye ile dağıtımını sağlamak,

h) Kontrollü ve gizli evrakların yerlerine ulaştırılmasını usulüne uygun olarak sağlamak,

ı) Şube Müdürlüğü resmî mühür ve birimlerin kaşe yaptırılması ile ilgili iş ve işlemlerini yürütmek,

DİSİPLİN BİRİMİ

a) Darülaceze Başkanlığında görev yapan personele haklarında yapılan disiplin soruşturmaları sonucunda uygulanan disiplin cezalarının yasa ve yönetmeliklere uygunluğunun denetimi ve kayıt işlemlerini gerçekleştirmek,

b) Haklarında disiplin ve adli soruşturma işlemi yapılmakta olan personel ile tutukluluk sürecinde bulunan personelin görevinden uzaklaştırılması, uzaklaştırma uzatımı ve sonlandırılması gibi işlemlerin takibini yapmak,

c) Personele uygulanan disiplin cezalarına karşı idari yargı mercilerine yapılan itirazlar ile temyiz ve karar düzeltme başvuruları için Hukuk Müşavirliğince yapılacak olan savunmaya destek olabilecek görüş verme, bilgi ve belge gönderme işlemlerini yerine getirmek,

ç) 657 sayılı DMK’nun 133. maddesi uyarınca önceden disiplin cezası uygulanmış personelden bu cezaların özlük dosyalarından silinmesi talebinde bulunanların cezaların tipine göre atamaya yetkili makama veya yetkili kurullara sunulması onaylarının/kararlarının yazılması ve sonucundan ilgililere bilgi verilmesi işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak,

d) Disiplin Kurulunun sekretaryalık işlemlerini yürütmek,

e) Disiplin ve idari işlemleri yürütmek,

f) Görev alanıyla ilgili olarak dilekçeler, bilgi edinme başvuruları, BİMER müracaatları ve vatandaş dilekçelerine yönelik yapılacak işlemleri yürütmek,

g) Şube Müdürlüğünce verilecek benzer görevleri diğer birimler ile koordinasyon ve işbirliği içinde yerine getirmektir.

DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRÜ

Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü

Destek Hizmetleri Şube müdürü İdari işler Başkan Yardımcısına bağlı olarak çalışır ve ona karşı sorumludur. görev ve sorumlulukları;

a) Başkanlığın Tüm birimlerinde bulunan sıhhi ve fenni tesisler ve cihazların muayene, kontrol, bakım işletme ve onarımlarını yapmak,

b) Önemli ve acil durumlarda çalışma saatleri dışında Müessesede olabilecek doğalgaz, su, elektrik ve her türlü aksaklığı gidermek,

c) Gıda maddelerinin kısa ve uzun zaman dilimi içinde sıhhi bir şekilde muhafazasını ve soğuk hava komprosörlerinin bakım ve tamiratla ilgili işleri yapmak,

d) Darülaceze Başkanlığının sahibi bulunduğu Kurum dışındaki veya içindeki gayrimenkullerin bakım, onarım, inşaat, plan, proje vs. işlemlerin koordinasyonu hazırlanmak ve takibini yapmak,

e) Başkanlığın bahçe düzenlemesi, bahçenin bakımı, meydanın temizliği, çöplerin kaldırılması kış aylarında buzlanmaya karşı önlem alınması Kurban bayramında teknik bakım birimini ilgilendiren alanların hazırlığını yapmak.

BİLGİ İŞLEM BİRİMİ

Bilgi İşlem Birimi

Bilgi sistemlerini geliştirmek ve değiştirmek için diğer bölümler ve kendi bölümü içerisinde koordineli bilgi toplar, analiz eder. Sistemleri tasarlar ve tanımlar. Sistemlerin kurulmaları ve çalışmaları için gerekli yöntemleri tanımlar. Kuruluşlarını yapar yada denetler. Çalışmakta olan kurulmuş sistemleri değerlendirir ve geliştirilmeleri için önerilerde bulunur. Araştırmaları ve çalışmaları belgeler. Yapılan tüm işlerin, iş yapış şekillerini sürekli kılar. Dökümantasyon ve arşivlemeyi yapar.

1.Projelerin Kurumun bilişim altyapısına uygun olarak tasarlanmasını ve uygulanmasını sağlamak, teknolojik gelişmeleri takip etmek ve Kurumsal otomasyon stratejilerini belirlemek, bilgi güvenliği ve güvenilirliği konusunun gerektirdiği önlemleri almak, politikaları ve ilkeleri belirlemek, kamu bilişim standartlarına uygun çözümler üretmek.

2.Başkanlığın bilgi işlem hizmetlerini yürütmek.

3.Başkanlığın internet hizmetlerini yürütmek, web sayfalarının tasarım, bakım ve güncellemesini yapmak ya da yaptırmak, web uygulama yazılımları ve bu yazılımlara ait lisans ihtiyaçlarını tespit ve teminle hizmetin sağlıklı yürümesini sağlamak,

4.Başkanlığın hizmetleriyle ilgili bilgileri toplamak ve ilgili birimlerle işbirliği içinde veri tabanları oluşturmak.

5.Başkanlığın bilişim altyapısının kurulumu, bakımı, ikmali, geliştirilmesi ve güncellenmesi ile ilgili işleri yürütmek, haberleşme güvenliğini sağlamak ve bu konularda görev üstlenen personelin bilgi teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak düzenli şekilde hizmet içi eğitim almalarını sağlamak.

6.Kanun, tüzük, yönetmelik ve genelgeler çerçevesinde, amirleri tarafından verilecek diğer görevleri yürütmek.

7.Yeni donanım, yazılım ( teknoloji) ları izlemek, değerlendirmek ve kurumun gereksinimlerine uygunluğunu saptamak.

EVRAK VE ARŞİV BİRİMİ

Evrak ve Arşiv Birimi

Evrak ve arşiv şefi destek hizmetleri şube müdürüne bağlı olarak görev yapar. Aşağıdaki hususları yerine getirmekle görevli ve sorumludur:

a) Genel evrak servisinin iş yönetimini ve iş verimi ile ihtisaslaşmayı sağlamak, bu konuda gerekli tedbirleri almak ve uygulamak,

b) Gelen evrakın ilgili birimlere havale edilmesini sağlamak,

c) Kurum birimlerinden çıkan evrakın resmî ve özel dış kuruluşlara ve şahıslara gönderilmesini sağlamak,

d) Giden evrakta kullanılan resmî posta pulunun hesabını belirtmek,

e) Ciltlenecek formların ciltlenmesini sağlamak.

Makam onay kayıt defteri :Başkan ve Başkan Yardımcılarının imzasına sunulan evrakın takibini sağlamak üzere, her birimde, Özel Kalem Müdürlüğünde, Başkan ve BaşkanYardımcılarının sekreterliklerinde ayrı bir evrak kayıt defteri tutulur.

1) Zimmetle gelen evrak; teslim alan görevlinin adı, soyadı, unvanı, kabul tarihi yazılır ve imzalanır, özellik taşıyan evrak zarfları ise kabul tarihi, saati belirtilerek imzalanır, diğerleri zimmetsiz olarak alınır.

2) Bir dilekçeyi veya evrakı elden getiren kişiye kayıt sayısı ile alınış tarihini belirten bir evrak kabul ve kayıt fişi verilir.

3) Yanlış getirildiği anlaşılan evrak ve dilekçeler, dağıtıcısına veya elden getiren kişiye iade edilir; posta kanalı ile yanlış gelen evrak, ilgili birimine bir üst yazı ile gönderilir.

Zarfların açılması: Zarflar, zarf açacağı kullanılarak ve içindeki evrak yırtılmadan özenle açılır; şüphe edilen zarflar açılmadan emniyet görevlilerine haber verilir.

Kişi adına gelen evrakın gönderilmesi:

1) Başkan, Başkan Yardımcısı, Şube Müdürü ile birimlerde görevli olan diğer kişiler adına gelen evrak, açılmadan ilgililere gönderilir.

2) Kişiler adına gelen zarflar, ilgilisine; çok gizli, özel, hizmete özel işaretli zarflar ise, birim sorumlusuna açılmaksızın elden verilir.

3) Diğer zarflar, açılarak ekleri kontrol edilir; yanlışlık ve noksanlık mevcut değil ise, evrakın birinci sayfasının ön yüzüne, yer yok ise arka yüzüne birimlerde kullanılan “Evrak Kayıt Kaşesi” vurulur giriş numarası ve tarih verilir

4) Birim kayıt numarası, her türdeki evrak için takvim yılı başında tarih sırasını takiben 1’den başlamak üzere ve yılsonuna kadar birbirini takip etmek suretiyle verilir.

5) Gelen Evrak; geldiği yer, numarası, tarihi, konusu, eki, gönderildiği ünitenin kodu, tarih ve imza belirtilmek suretiyle bilgisayarda genel evrak programına kaydolunur.

6) Makama sunulacak evrak, Başkan yahut iş bölümü itibariyle sunulacak evrak ile ilgilenen Başkan Yardımcılarına gönderilerek, ilgili birimlere havale edilmesi sağlanır.

7) Havalesi yapılan evrak; tarihi, num

İDARİ VE SOSYAL İŞLER BİRİMİ

GÜNCELLENİYOR…

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün görevleri:
a) Darülaceze Başkanlığının basın ve halkla ilişkilerle ilgili faaliyetlerini planlamak ve bu faaliyetlerin belirlenen usul ve esaslara göre yürütülmesini sağlamak,
b) Darülaceze Başkanlığı hakkında medyada(yazılı, görsel, işitsel ve internet ortamında) çıkan haber, yorum ve eleştirileri izlemek, ilgili makamları bilgilendirmek, acil müdahale gerektiren haberler hakkında işlem başlatılması için gerekli düzenlemeleri ve takibini yapmak,
c) Cevap ve düzeltme hakkı gerektiren haberlerle ilgili Hukuk Müşavirliği ve diğer ilgili birimlerle koordineli olarak çalışmak,
ç) Darülaceze Başkanlığının basın yayın organları tarafından yapılan çekim, röportaj, programa davet vb. talepleri değerlendirerek, gerekli izin işlemlerini yürütmek,
d) Darülaceze Başkanlığının etkinlik ve organizasyonlarında fotoğraf, kamera çekimi, editing, grafik tasarım işlemlerini yapmak, bunları arşivlemek,
e)Basın yayın organları ile olan ilişkileri düzenlemek,
f) Darülaceze Başkanlığı ile ilgili haber, basın bültenleri ve basın duyuruları hazırlamak ve yayınlanması amacıyla ilgili medya kuruluşlarına göndermek,
g) 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapılan başvuruları değerlendirmek, ilgili birimlere havalesini yapmak, başvuruları etkin, süratli ve doğru bir şekilde sonuçlandırmak üzere gerekli tedbirleri almak,
h) Başbakanlık İletişim Merkezi(BİMER) kanalı ile yapılan başvuruları değerlendirmek, ilgili birimlere havalesini yapmak, başvuruları etkin, süratli ve doğru bir şekilde sonuçlandırmak üzere gerekli tedbirleri almak,
i) Vatandaşların mektup, e-mail, telefon vb. yollarla ilettikleri talep, şikayet, görüş ve önerilerine ilişkin başvuruları almak, ilgili birimlere havalesini yapmak, başvuruları etkin, süratli ve doğru bir şekilde sonuçlandırmak üzere gerekli tedbirleri almak,

j)Darülaceze Başkanlığına gelen ziyaretçi gruplarını organize etmek ve Kurum hakkında bilgilendirme yapmak,

k)Darülaceze Başkanlığını tanıtıcı materyalleri( afiş, broşür,dergi,v.s) hazırlamak,

l) Darülaceze Başkanlığının yaşlı ve çocuk sakinleri için sosyal ve kültürel etkinlikler planlamak, organize etmek,
m) Görev alanı ile ilgili olarak mevzuatla verilen diğer görevleri yürütmektir.

Kiralama Birimi

1- Darülaceze Başkanlığına intikal etmiş olan tam mülkiyetli taşınmazların ilgili Yasa hükümlerine göre ihale işlemlerinin yapılmasını, kira sözleşmelerinin düzenlenmesi, kira artış ve takiplerinin düzenli yapılmasını ve kiralarını ödemeyen kiracıların icra yolu ile kira bedellerinin tahsili için Hukuki İşlemlerin başlatılmasını,

2- Kiraya verilen ve verilecek taşınmazların korunması için gerekli tedbirlerin alınmasını, bakım, onarım, tadilat ve dekorasyon işlemlerinin teknik elemanlarla istişarede bulunarak yaptırılmasını, belirli aralıklarla taşınmazların hali hazır durumunu tespit ederek; devir, işgal ve tecavüzlere karşı gerekli yasal işlemlerin yapılmasını,

3- Taşınmazların iktisap, devir, tevhit, ifraz, terk gibi işlemleri sonrasında giriş, çıkış ve diğer değişiklik kayıtlarının yapılması konusunda Emlak, Hukuk, Teknik İşler ve Saymanlıkla müşterek çalışmaların koordineli olarak yürütülmesini,

4- Kısmen veya tamamen Kuruma ait taşınmazların kiraya verilecek olanlardan emsal ve rayiç değerlere göre kira ekspertiz raporlarının yapılmasını sağlamak, bu raporlara göre gerektiğinde kira tespit davası açılmasını Hukuk Müşavirliğinden talep etmek, taşınmazların kiralarını veya ecri misillerini takip etmek, tahliyesi gerekenlerin tahliyesinin sağlanması için Hukuk Müşavirliği ile koordineli çalışmaların yapılmasını,

5- Kurum tarafından dava açılması gereken hallerde iddianın ispatına yarayacak her türlü bilgi ve belgeleri, Hukuk Müşavirliği’ne göndererek dava açılmasını talep etmek, aleyhte açılan davalara ilişkin olarak savunma dosyalarının hazırlanmasında Hukuk Müşavirliği’ne yardımcı olmak ve faaliyet konuları ile ilgili olarak Avukat veya Hukuk Müşavirleri’nden görüş alınmasını,

6- Servisin çalışma esası, taşınmazların kiralama dosyalarını, kayıt ve arşivleme yöntemlerinin belirlenmesi, işlemlerin bilgisayar ortamında yürütülmesi takiplerin verimli bir şekilde yapılmasını sağlar.

İç Denetim Kalite Geliştirme Şube Müdürlüğü’nün görevleri:

Risk analizlerine dayalı iç denetim plan ve programlarını hazırlamak, geliştirmek ve Üst Yöneticinin onayına sunmak,

Onaylanan denetim plan ve programlarının uygulanmasını sağlamak, denetim ve danışmanlık faaliyetlerini yürütmek, Üst Yönetici tarafından talep edilen ve görev alanına giren program dışı görevleri gerçekleştirmek,

Kurumun risk yönetimi, iç kontrol ve yönetişim süreçlerinin etkinlik ve yeterliliğini değerlendirmek,

İç denetim faaliyetleri sırasında tespit edilen veya İç Denetim Birimine intikal eden inceleme veya soruşturma yapılmasına gerek duyulan hususları Üst Yöneticinin bilgisine sunmak,

İç denetim faaliyetlerinin sonuçlarını izlemek, bu amaçla bir takip sistemi oluşturmak,

İç denetim faaliyetlerinin, standartlara ve meslek ahlak kurallarına uygunluğunun değerlendirilmesi ve iç denetim faaliyetlerinin geliştirilmesi için kalite güvence ve geliştirme programı oluşturmak, uygulamak ve geliştirmek,

Kalite güvence ve geliştirme programı çerçevesinde yapılan değerlendirme sonuçlarını Üst Yöneticiye sunmak,

Yıllık iç denetim faaliyet raporunu hazırlamak ve Üst Yöneticiye sunmak,

İç denetim birim yönergesini ve işlem süreçlerini Kurulun düzenlemelerine uygun olarak hazırlamak ve geliştirmek,

İç denetim faaliyetlerinin sonuçları hakkında Üst Yöneticiye belirli aralıklarla bilgi sunmak, iç denetim alanındaki ulusal ve uluslar arası gelişmeleri takip ederek en iyi uygulamalar konusunda bilgilendirmek,

Denetim raporlarının, raporlama standartları ile belirlenen usul ve esaslara uygunluğunu kontrol etmek ve bir örneğini İç Denetim Biriminde muhafaza etmek,

İç denetim faaliyeti ve İç Denetçilerle ilgili diğer işlemleri yürütmek.

Kendisine verilen görevden dolayı başkana karşı sorumludur.

Görevleri,

Başkanlığın taraf olduğu adlî ve idarî davalarda, tahkim yargılamasında ve icra işlemlerinde Başkanlığı temsil etmek, dava ve icra işlemlerini takip etmek, anlaşmazlıkları önleyici hukukî tedbirleri zamanında almak.

Başkanlık tarafından hizmet satın alma yoluyla temsil ettirilecek dava ve icra takiplerini izlemek, koordine etmek ve denetlemek.

Başkanlığın hizmetleriyle ilgili olarak Bakanlık ve diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanan mevzuat taslaklarını incelemek ve bunlarla ilgili görüş bildirmek,

Başkanlığın amaçlarını daha iyi gerçekleştirmek, mevzuata, plan ve programa uygun çalışmalarını temin etmek amacıyla gerekli hukukî teklifleri hazırlayıp İdare Meclisi ve Bakanlıkça görüşülmek üzere Başkana sunmak.

Başkanlıktaki birimler tarafından düzenlenecek her türlü sözleşme ve şartname taslaklarını inceleyip hukukî mütalaasını bildirmek.

Başkanlık ile üçüncü kişiler arasında çıkan her türlü uyuşmazlığa ilişkin işleri ve Başkanlık birimlerince sorulacak diğer işleri inceleyip hukukî mütalaasını bildirmektir.

Teknik Destek ve Bakım Onarım Birimi

a) Arızalara müdahale etmek,

b) Bakım faaliyetlerini gerçekleştirmek ve gerekli kayıtları tutmak,

c)Bakım ile ilgili verileri toplamak ve destek hizmetleri şube müdürüne iletmek,

d) Arızalar bakım onarım bölümü tarafından giderilecekse, gerekli çalışmaları yaparak makinenin tekrar çalışmasını sağlamak,

e Makine listesinin güncelliğini takip etmek,

f) Yıllık bakım planını hazırlamak,

ı) Makine bakım kartlarının makinelerin üzerinde ve güncel oluşunu temin etmek,

i) Satınalma tarafından temin edilen malzemelerin zarar görmemesini sağlamak,

k) Sorumlusu olduğu süreçlerin performanslarını destek hizmetleri şube müdürü ile beraber istatistiksel teknikleri kullanarak ölçmek ve raporlamak,

l)Bölümü ile ilgili prosedür ve süreçleri uygulamak ve kayıtlarını tutmak,

m) Kalite Yönetim Sistemine gerekli desteği vermektir.