Darülaceze ve Uluslararası Sosyal Hizmette Birlik Derneği’nin işbirliği içinde gerçekleştirdiği ‘’Dünün Gençleri Bugünün Gençleri İle Buluşuyor’’ projesi sakinlerin, akademisyenlerin ve gençlerin katılımı ile basına tanıtıldı.
Haziran ayına kadar yürütülecek, İstanbul ilinden çeşitli üniversitelerin sosyal hizmet bölümünde öğrenimlerini sürdüren, Uluslararası Sosyal Hizmette Birlik Derneği, öğrenci komisyonu üyesi 60 gönüllünün, kurum yetkililerince belirlenen toplam 60 sakinle iletişim kurduğu projenin aşamaları ve geldiği nokta tüm proje ortak temsilcilerinin katılımı ile Darülaceze Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda bir sunumla anlatıldı.
Toplantıda, Uluslararası Sosyal Hizmette Birlik Derneği Başkan Yardımcısı Sosyal Hizmet Uzmanı Fatih KILIÇARSLAN, proje tanıtım konuşmasında ‘’ Proje uygulamasıyla, ömür boyu kurum bakım hizmeti alan sakinlerin, genç kuşaktan sosyal hizmet öğrencileriyle iletişim, paylaşım ve etkileşim içinde aralarında saygı ve güvene dayalı bağ kurulmuş, duygusal ve sosyal gelişimleri desteklenmiştir.Yaşlılarımıza bakım hizmeti devam ederken, bugünün genci olan sosyal hizmet öğrencisi, iletişim içinde bulunduğu yaşlının gününü daha verimli geçirmesini sağlamış, birlikte yaptıkları sosyal aktivitelerle yaşam becerilerinin gelişimi, benlik saygısı ve temel güven duygusu desteklenmiştir’’ dedi.
Uluslararası Sosyal Hizmette Birlik Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdülhakim BEKİ ” Hayatta nelerle karşılaşacağınızı, henüz üzerinizde herhangi bir sorumluluk yokken gönüllü olarak burada bulunurken öğreneceksiniz.Yarın mezun olduktan sonra, bir sürü mesuliyetiniz olacak ve zaten mecburen çalışacaksınız.Ama bugün o heyecan ve coşkunuzu gözlemliyorum.Ben sizleri tebrik ediyorum iyi ki varsınız,iyi ki geldiniz, iyi ki bu hayata dokundunuz.İyi ki yarının gençleri sizler olacaksınız ve dünün gençlerini tanıdınız.Hepinize teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum.” diyerek duygularını dile getirdi.
Darülaceze Başkanı İlhan Uğur da ”Söz konusu olan sosyal hizmet olduğunda Darülaceze’de iseniz doğru adrestesiniz demektir. Neden derseniz sosyal hizmetin temel odağında; birey, aile, toplum vardır ve bu üç temel unsuru burada, bir arada bulabilirsiniz. Dolayısıyla bu 120 yıllık Bab-ı Şefkat kapısında yer almak hem sizler için hem de bizler için bir şanstır” diyerek öğrencilere mesaj verdi.
Proje uygulamasından faydalanan Darülaceze sakini Yusuf Ekinci ise ” Bir mesleği iyi öğrenmek için özgüven, azim, düzen şart ama o mesleği iyi bir şekilde icra etmek için de iyi insan olmak şart.Bence sosyal hizmetler birimi ve burada çalışma yapan öğrencilerin mesleklerini iyi icra ettiklerini söylüyor ve bize büyük destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.
Proje uygulamasında gönüllü olarak görev alan öğrenciler de toplantıda proje hakkındaki duygu ve düşüncelerini dile getirdi.