Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Darülaceze Başkanlığı’nın resim atölyesi bölümünde ressam Acar ile kurum sakinlerinin yaptığı eserler basına tanıtıldı.
Acar, Darülaceze’ye iki ay önce kamu spotu çekmek için geldiklerini belirterek, burada bir resim atölyesi olduğunu görmenin kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi.
Darülaceze’nin bir görevinin de burada yaşayan sakinlerine meslek edindirmek ve onları hayata kazandırmak olduğunu anlatan Acar, “Bu atölyede eskiden resim yapan insanların da olduğunu öğrendik. Onların içindeki o resim heyecanını ortaya çıkarmak, hatta hiç resim yapmayan insanları resme teşvik etmek için atölye kurmaya çalıştık. İki aydır Darülaceze sakinleriyle çalışmamız var, amacımız bu atölyeyi kalıcı hale getirmek. Bu fırsatı bize sundukları için öncelikle Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Acar, II. Abdülhamid Han tarafından kurulan ve 1895’ten bu yana yaşlı ve kimsesizlere hizmet veren Darülaceze’nin 119. kuruluş yıl dönümünde Sultan Abdülhamid Han’ın portresini iki aylık çalışma sonunda yaptıklarını dile getirdi.
Tablonun 9 parçadan oluştuğunu aktaran Acar, şunları kaydetti:
“Amacımız herkesin bir fırça darbesiyle resme katılımını sağlamaktı. Darülaceze sakinlerinin hepsinin bir resim etrafında toplanması biraz fantezi bir iş. Ancak burayı kuran Sultan Abdülhamid Han’ın anısına bir portre çalışması yaptık. Herkes gönlünden koptuğu kadarıyla ve fırçasıyla bu resme katkı sağladı. Bu resmin özelliği de Darülaceze’deki mekâna kalıcı olarak konulacak. Bu çok anlamlı. Çünkü insanların yürekleriyle oluşturduğu bir eser oldu. Sultan Abdülhamid’in portresini 10 kişiyle beraber çalıştık. Haftada bir gün çalıştık. Resim atölyesinde yapılan eserler 31 Ocak’ta Darülaceze’nin Konferans Salonu’nda sergilenecek. Sergide toplam 32 eser olacak.”
Acar, çalışmayla Darülaceze’de yaşayan insanlara biraz neşe ve hayata karşı enerji vermek istediklerini ifade etti.
“Resim benim için mutlu olmanın yolu”Resim atölyesinde çalışan Darülaceze sakinleri de Sultan Abdülhamid’in portresini yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, resim yaparak rahatladıklarını ve stres attıklarını söyledi.
Kurum sakinlerinden 64 yaşındaki Fikret Karabulut, 1,5 yıldır Darülaceze’de yaşadığını belirterek, atölyede II. Abdülhamid portresi ve manzara resimleri yaptığını kaydetti.
Karabulut, “Resim benim için deşarj ve mutlu olmanın yolu. Kafamdaki bazı negatif şeyleri resim yaparak siliyorum. II. Abdülhamid’in portrelerini yapmaktan mutluyum. Ortaokul ve lisede resim yapıyordum. Ancak tekrar 3 aydır bu resim atölyesinde yağlı boya tablo yapmayı öğrendim. Resim, içindeki duyguları dışarı çıkarıyor. Bazen de kendime kızdığım her şeyi resme yansıtıyorum” diye konuştu.