DYO, Darülaceze’ye 20 ton boya bağışlayarak, tarihî kurum için anlamlı bir görev ifa etmiş oldu. Yapılan törende katılımcılar sembolik olarak boya yaptı. T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Müsteşarı ve Darülaceze İdare Meclisi İkinci Başkanı Ahmet Zahteroğulları burada yaptığı konuşmada, Darülaceze’nin, Sultan Abdülhamid Han’ın cihanşümül düşüncesinin, birçok alanda olduğu gibi, uzak görüşlülüğünün bir eseri olduğunu söyledi.
“Aktif yaşlanma”yı dünyanın Darülaceze örnekliliğiyle tanıdığa dikkat çeken Zahteroğulları, “Darülaceze sadece bir bakım yeri değildir. Buradaki insanların aktif olmasını, üretken olmasını sağlayacak şartlarda düşünülmüştür. Daha dünya aktif yaşlanma tabirini yeni gündemine alıyorken, ecdadımız Darülaceze ile 118 yıl önceden düşünmüş ve uygulanmıştır bu projeyi. Ne kadar başarılı olduğu da açık olarak ortadadır. Tıpkı orduyu modernize ederken, tıpkı üniversiteleri modernize ederken, Anadolu’da 10 binin üzerinde okul açarken, bir taraftan denizaltı yaptırırken, Pasteur’un çalışmalarına destek verirken, başta da söylediğim o ileri görüşlülüğüyle, devrinin çok ötesinde yöneticiliğe ve bilgeliğe sahip Sultan Abdülhamid Han’ı bu eseri de çok iyi ifade eden, sembolize eden kuruluştur.”dedi.
Müsteşar Zahteroğulları, bize düşen görevin bu mirasa sahip çıkmak olduğunu, bugün gördüğünüz bu fiziki mekânların durumunun kendilerini de tatmin etmediğini, burada göreve başlar başlamaz tarihi mirasın restorasyonu ile ilgili karar aldıklarını ve bunun doğrultusunda, bir ay içinde kilise, cami ve havranın restorasyonuna, onarımına başlanacağını, Sonbahar, Ekim gibi de tüm binaların onarımını ve restorasyonunu yapacaklarını ifade etti.
En kısa zamanda bu tarihî Kurumun pırıl pırıl, aslına uygun olarak restorasyonunun tamamlanmış olacağını müjdeleyen Zahteroğulları, 20 ton boya ile kurumun boyanmasına katkısı dolayısıyla Selçuk Holding’e de teşekkür etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Müsteşarı Zahteroğulları sözlerini: “İnsanların buraya katkısı kadar burayı düşünmeleri, sahip çıkmaları da önemli. Şüphesiz devletimizin binaları yaptıracak, boyayacak imkânları var. Son on yıl içerisinde sosyal transferlere ayrılan kaynak; 2002 yılında 1.3 Milyar Lira iken, bu sene yani 2013 itibari ile 23 Milyar Lira. Bütün dünyada sosyal harcamalar kısılırken bizde tam tersi örnek olacak bir artışı yakalamış durumundayız. “Sosyal Sorumluluk” dünyanın en zengin ülkelerinde dahi devletin tek başına uğraş vereceği, başa çıkacağı bir alan değildir. Konu sadece maddiyat değil. Burada çalışan arkadaşlarımızda, burayı ziyarete gelenlerde, bu kapıdan giren herkes “gönlü” ile girer. “Gönlü”ne göre davranır ve “gönlü”ne göre uğraş verir. Bu “gönüllü” uğraşlara destek veren herkese teşekkür ediyorum.” diyerek tamamladı.
Konuşmasının ardından Zahteroğullarına, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin adına plaket takdim edildi.
Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, Bâb-ı Şefkat’in dünyaya açılan şefkat ve merhamet geçidi olduğunu söyledi ve desteklerinden dolayı Yaşar Holding Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı’na teşekkür ederek, bir plaket verdi. Ahmet Yiğitbaşı ise konuşmasında, Darülaceze sakinlerinin yaşamına renk katmak, yaşadıkları mekânları yepyeni bir görünüme kavuşturmak ve onların mutluluklarına bir nebzede olsa katkıda bulunabilmek için Bab-ı Şefkat Kapısı’ndan girdiklerini ifade etti.
Tarihi Darülaceze’de yapılan programa, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Darülaceze İdare Meclisi İkinci Başkanı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, Darülaceze İdare Meclisi Üyeleri Sabri Kaya, Gülşen Öztürk, Zehra Sevingen Sağır, Yaşar Holding Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, DYO Boya Fabrikaları Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Serdar Oran, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin, proje ortakları Engram International ve Projepark’ın yöneticileri ile Darülaceze sakinleri katıldı.
Kurum Kantini dış duvarlarının protokol tarafından sembolik olarak kısmen boyanmasından sonra tören sona erdi.